Италия реставрира Златният дворец на Нерон

Рим ще отдели над €300 млн. за реставрацията му
5 яну 2016 21:37, Боряна Павлова
6
Италия реставрира Златният дворец на Нерон
Снимка: Flickr

Златният дворец на римския император Нерон, стените на средновековна Сиена и подпорите на Венеция ще получат крайно необходимите за реставрацията им средства, след като Италия одобри план да похарчи 300 милиона евро, за да опази културното си наследство, предаде Ройтерс.

Грижата за древните изкуство и култура е отдавнашен проблем за Италия. Много обекти страдат от липсата на достатъчно средства за поддръжката им и лошо стопанисване, припомня агенцията.

Инвестиционен план, представен скоро след като италианското правителство прие бюджета за 2016 г., предвижда увеличение на разходите за култура.

Сред монументите, които ще получат средства за реставрирането им, са стените на средновековния град Сиена. За възстановяването им са предвидени 2,2 милиона евро.

Според плана 13 милиона евро ще бъдат насочени към реставрирането на Златния дворец на Нерон. Над 6 милиона евро ще бъдат използвани за различни проекти за укрепване на подпорите на Венеция. Оборудването на културни обекти с охранителни аларми и камери за наблюдение ще струва около 50 милиона евро.

(БТА)
 


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Нийл преди 2 години
Главния в езическите пантеони е дявола а езичеството е гнусно почитане на паднали духове противни на Бога. Езическите реликви са гнусни артефакти и всеки вярващ в Бога и Христа трябва да страни от тях. Сатанинското сборище търси и реставрира такива неща защото самите те са слуги на дявола.
4
0
 
2
 
! Отговори
Нийл преди 2 години
Нерон е известен като звяра, един от образите на антихриста преди да се яви истинския. Убил е много християни като ги е изтезавал и хвърлял на лъвовете. Знака "кръста на Неро" е възприет от сподвижниците на новия световен ред на антихриста като знака на мира но същинското му значение е разпънат с главата надолу човек и е символ на смъртта. Реставрират се такива езически гнусотии, както преди време съобщиха че ще реставрират храма на бел, което е име на дявола - белиал.
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вижте, че целия свят си реставрира паметниците и сградите от едно време, само тука се реве, като се почне да се прави нещо такова
2
1
 
1
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 2 години
Iskam da procheta,kogato na car Solomon restavrirat Hrama,vseki novoroden hristiyanin znae kakvo oznachava tova.
1
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
300 MILIONA ZA MAFIATA