Спри, не си отивай... Отдадеността на кенгуруто

Фотограф стана свидетел на култовата сцена от "Бамби" наживо
13 яну 2016 18:43, Боряна Павлова
17
Спри, не си отивай... Отдадеността на кенгуруто
Снимка: Evan Switzer

Когато Еван Суитцър е излязъл на разходка в парка "Ривър Хедс", Куинсленд, едва ли е очаквал да заснеме точно такива кадри.

На едва няколко метра от него се е разиграла сцена, тъжна толкова колкото и тази в култовия анимационен филм "Бамби".  Видял мъжко кенгуру, което държало в обятията си женска, а наблизо били малките им.

"Никога не съм виждал нещо подобно в дивата природа", обяснява Суитцър. "Видях мъжкият да я повдига, той изглеждаше сякаш се опитва да я съживи и да разбере какво ѝ има", разказва мъжът пред "Daily Mail".

"Той я повдигаше, а тя не можеше да стои и падаше на земята. Мъжкият стоеше до нея... беше много специално, той оплакваше загубата на спътничката си".

А малкото кенгуру не е можело да направи нищо друго, освен да протегне лапи и да докосне майка си съвсем нежно, преди да застане до нея и да я предпази. Мъжкият пък стои до нея, сякаш превзет от мъката.

Суитцър е запален фотограф и винаги е разхождал кучето си в парка в австралийския град в продължение на 10 години. Но сега за първи път вижда кенгурута.

"Пътувал съм доста и често човек вижда загинали кенгурута покрай пътя - но никога не съм виждал нещо подобно", обяснява той.

"Мъжкият гонеше другите кенгурута, които приближаваха, още я пазеше. А малкото беше толкова объркано, стоеше до майка си, от време на време прескачаше и хапваше трева, а после пак се връщаше", продължава разказът си австралиецът.

Самият фотограф не е наясно какво точно е довело до края на женската, но сърцераздирателната история на кенгурутата искрено го разчувствала.


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
4
 
! Отговори
йкл преди 2 години
bbc/news/world-australia-35308161
Превеждайте статиите целите, а не до средата, защото не схваща основната идея. Според експерсти кенгуруто се опитва да се съеши с женската, а не я оплаква. Но нали е по-сърцераздирателно така, както сте го написали!
7
1
 
1
 
! Отговори
neo5 преди 2 години
Сидните пак си е в неговия си филм.. :X :|
6
0
 
24
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Дойде време животните да ни бъдат за пример ... по човещина! При това са и безсловесни и спестяват толкова грозни, цинични, обидни думи, които хората не спестяват на другите! Такива картини показват, че Бог е създал с любов и нежност този прекрасен свят, който хората унищожават!
5
9
 
2
 
! Отговори
bg преди 2 години
Мечо е добре,падна един лист.Даде рамо,добре е ...
4
18
 
3
 
! Отговори
от Сидни Ав$тралия преди 2 години
Да кенгурата имат доста човешки маниери и поведение и емоции. Подобни неща съм заснел и аз и мисля че ако пусна някои мои снимки ще станат доста популярни. Тук в австралия ги виждаме често и не се впечатлясваме много но останалия свят намира моите снимки за интересни, клиповете ми също. За няколко години попилях 2 професионални апарата Сони, но всяка снимка си е струва жертвите. Сега съм с 3ти професионален Сони колко време ще изкара не знам
3
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
brown
2
11
 
39
 
! Отговори
факт преди 2 години
Мъжките навсякъде са по -специални.Чувствителни ,саможертващи се. Мислят за жените до края и след това.Жалко ,че днешния свят направи такива жени за които не си струва вече ни да ревеш ни да се надяваш.
1
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
за разлика от хората животните не са загубили способността да чувстват и обичат