След 1000 години ще сме с котешки очи

Прогноза: Заради глобалното затопляне ще се сдобием и с хриле
58
След 1000 години ще сме с котешки очи
Снимка: архив, Ройтерс

След хиляда години глобалното затопляне ще доведе до изчезването на сушата. Външният вид на хората съществено ще се промени. Това гласи прогнозата на група британски учени от университета в Кент под ръководството на изследователя Матю Скинър, съобщиха в. "Дейли мейл" и в. "Телеграф".

Хората ще имат ципи между пръстите, хриле, а очите им ще са подобни на котешките, за да виждат в мътната вода. Тялото им ще бъде покрито с косми.

Скинър разказва също как ще еволюира обликът на хората, когато започнат да колонизират други планети. Според него и учените от групата му те ще заприличат на орангутани, ръцете им ще се удължат, а краката им ще станат по-къси.

Хората от другите планети няма да имат зъби, а челюстите и устите им ще са значително по-малки, за да им е удобно да приемат течната храна и вода през тръбички.

Матю Скинър преподава еволюционна антропология в университета в Кент. Прогнозата си за промяната на външния вид на хората той е направил за научнофантастичния сериал Extant ("Оцелелия"), който скоро ще бъде излъчен по американския телевизионен канал Syfy Universal.

Той е специализиран в показването на научнофантастични, мистични и фентъзи сериали и филми, а също на развлекателни шоу програми. /БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
12
 
! Отговори
иха преди 8 години
скоро подобна простотия не бях чел , майко мила ,браво ,ще победим
20
0
 
11
 
! Отговори
Шофер преди 8 години
Пак британски учени... пак преписано от британски долнопробен ежедневник... пак глупости...Нашите журналисти няма ли да си седнат на трибуквията и да напишат нещо от свое име?
19
0
 
12
 
! Отговори
Гошо преди 8 години
Ама вие майтап ли си правите или сериозно пишете такива глупости ... Сигурно и КРИЛЕ ще ни поникнат - ще си имаме всичко.
18
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След 1000 години ще сме .... същите, това са 40-50 поколения, т.е. нищо.
17
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пълни простотии.Хората са на земята от +10'000 години.Имало е период на глобално затопяне който НЕ ВОДИ ДО ИЗЧЕЗВАНЕ НА СУШАТА а до ЛЕДНИКОВ ПЕРИОД.Кви ципи, кви 5 лева...
16
3
 
3
 
! Отговори
до 6 и 7 преди 8 години
Коментатори с 6 и 7 да вземат да се вземат и ще има голямо разбирателство в брачното ложе! муахахахха.......и двамата са учени
15
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тотална простотия! Дори и да се стопят ледниците само 15-20% от сушата ще изчезне!
14
1
 
24
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 8 години
Преди около 1000 години средната температура е била около 5-6 градуса по-висока от тази днес. Когато викингите за пръв път са достигнали до Гренландия около 8-9 век върху острова не е имало нито един ледник и заради това той е наречен Зелената земя, защото това значи Гренландия. Тогава какво е причинили глобалното затопляне, индустрията ли или конете на викингите. Белите мечки очевидно не са изчезнали и не сме развили нито котешки очи, нито хриле. Престанете да заблуждавате хората с тези лъжи.
13
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Очевидно Веселина не прави разлика, или не е разбрала, че става дума за SFi филм а не за научна хипотеза/прогноза.
12
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щом ще ставаме риби, поне няма да плащаме на Софийска вода! Освен тези наглеци да сложат водомери и на океана.
11
0
 
14
 
! Отговори
vlady преди 8 години
Сушата няма как да изчезне. Дори да се стопят изцяло ледовете в Арктика, Антарктика и високите планини морското равнище ще се вдигне с по-малко от 100 метра. Ще бъдат залети низините, но всички по-високи равнини, хълмове и т.н. да не говорим за планините ще останат над водата. Дори най-екстремният вариант с освобождаване на кристализационната вода от скалите и подземните такива трудно може да вдигне морското равнище с много повече от 100 метра.
10
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да! А автора на статията ще има по-голяма дупка на зaдника, няма да ви казвам защо, сетете се сами!
9
0
 
11
 
! Отговори
Матьо Скинара преди 8 години
Не вярвате ли на това което казвам? И аз не вярвам , ама какво да правя като ми плащат за такива глупости? Британия е богата държава и осигурява прилични съществуване на всякакви *** дори и такива като мен.
8
0
 
22
 
! Отговори
съветски учен :) преди 8 години
само тия косми не знам що са ги измислили. като ще минаваме към воден начин на живот, не е ли по удачно да сме с люспи :) и като гледам бозайниците като тюлените например, не виждам да са им са се появили хриле :) е, поне са покрити с косми :)
7
0
 
8
 
! Отговори
от 7 преди 8 години
Бааси. С 6 сме писали едновременно едни и същи неща :)
6
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
1000 години, бахахахахаа. Колко са това от гледна точка на еволюцията? Нищо!За последните 1000 години единствено сме станали по високи, по-дебели и с по-дълъг живот. Но това не е следствие на еволюция, а на промяна начина ни на живот.Като знам какви са учените, как да ида на лекар?
5
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
1000 години са нищожно количество време от еволюционна гледна точка! Шумер и Акад са създадени преди 6-7000 години и хората от тогава досега не са се видоизменили, с изключение на това, че живеем по-дълго и сме по-високи, в следствие на обилната храна и постиженията в медицината.
4
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия учени много пият, а докато са пили са гледали "Воден свят" с Кевин Костнър."...а очите им ще са подобни на котешките, за да виждат в мътната вода."*** защо не като на сом или шаран, все пак техните очи са пригодени за мътна вода, а на котките са за тъмно на сушата.Учени ли са, пияндета ли са?
3
0
 
23
 
! Отговори
Кукомор преди 8 години
Каза Скинър и помаха с опашка.
2
1
 
38
 
! Отговори
GramadareV преди 8 години
На какви наркотици са тия учени!?