След 1000 години ще сме с котешки очи

Прогноза: Заради глобалното затопляне ще се сдобием и с хриле
58
След 1000 години ще сме с котешки очи
Снимка: архив, Ройтерс

След хиляда години глобалното затопляне ще доведе до изчезването на сушата. Външният вид на хората съществено ще се промени. Това гласи прогнозата на група британски учени от университета в Кент под ръководството на изследователя Матю Скинър, съобщиха в. "Дейли мейл" и в. "Телеграф".

Хората ще имат ципи между пръстите, хриле, а очите им ще са подобни на котешките, за да виждат в мътната вода. Тялото им ще бъде покрито с косми.

Скинър разказва също как ще еволюира обликът на хората, когато започнат да колонизират други планети. Според него и учените от групата му те ще заприличат на орангутани, ръцете им ще се удължат, а краката им ще станат по-къси.

Хората от другите планети няма да имат зъби, а челюстите и устите им ще са значително по-малки, за да им е удобно да приемат течната храна и вода през тръбички.

Матю Скинър преподава еволюционна антропология в университета в Кент. Прогнозата си за промяната на външния вид на хората той е направил за научнофантастичния сериал Extant ("Оцелелия"), който скоро ще бъде излъчен по американския телевизионен канал Syfy Universal.

Той е специализиран в показването на научнофантастични, мистични и фентъзи сериали и филми, а също на развлекателни шоу програми. /БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
37
 
! Отговори
lqlq преди 8 години
Днес май някой е започнал от рано да отбелязва деня на майстора.