А си без гевгир, а оставаш без книжка!

Руснак заплашен от санкция, ако промени външния си вид
18 яну 2016 17:37, Красимир Ангелов
15
А си без гевгир, а оставаш без книжка!
Снимка: twitter

Руските транспортни власти ще отнемат шофьорската книжка на руснака Андрей Филин, ако установят, че той управлява своето МПС без гевгир на главата. За странната история на жителя на Москва разказва британския "Метро".

Изданието цитира думите на заместник-ръководителя на Московския инспекторат по трафика Владимир Кузин. "Ако нашите служители установят, че Филин шофира без гевгир, свидетелството му за управление ще бъде взето", заяви служителят.

Оказа се, че Андрей Филин е един от малкото руснаци, които се причисляват към майтапчийското вероизповедание на пастафарианците и поради тази причина получил право да се снима с гевгир на главата за шофьорската си книжка. Но той вече е вързан към този атрибут и неизменно трябва да го носи, когато е зад волана.

Филин си слага цедка за макарони, тъй като изповядва религията на Църквата на Летящото спагетено чудовище, съобщава БТА. Това е майтапчийско вероизповедание, зародило се в САЩ през 2005 година. Пастафарианците, както те сами се наричат, твърдят, че светът е бил сътворен не от Бог, а от споменатия макаронен звяр.

Хумористичното движение не е случайно и възникна като протест срещу въвеждането на учебни предмети за Божието начало в училищата в Канзас, успоредно с изучаването на еволюционната теория. То избра за свой "свещен" символ гевгира, през който се прецеждат макароните. Точно поради тази причина те държат да се снимат с него на официални документи.


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъв руснак е тоя бе? Чиста врачанска физиономия затова е и такъв зевзек. 100% е волжски българин. Наше момче.
9
1
 
0
 
! Отговори
хе-хе преди 3 години
голямо дърлене! сигурно човекът има две свидетелства правоспособност.
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама идея си нямате каква е историята на шофьорските книжки с гевгир нали? При цялата мюсюлманска инвазия в Европа, да не знаете от къде тръгва цялата работа е ЖАЛКО!!!!
7
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тва е ебавка с ибриците, които искат да се снимат като нинджи, т.е. не искат да си махнат екстрите от главата дори и за снимка за документ. Пича, който "създаде" религията го направи като протест срещу това. Очевидно е, че се иска хубаво чувство за хумор, както и поне малко топки за да го пробваш първи.

Зат'ва и руснака си пробва топките. Сигурно не са негови вече, ами са пратени на Путин като коледен подарък, но лошо няма - вожда си е вожд, трябва да му се угажда
6
10
 
16
 
! Отговори
Шаран_БГ преди 3 години
Нищо свястно от Дивия Запад ! На тях и майтапите им са идиотски!Защо ли руснакът се прави на интересен? Че това не е смешно и за това ще си пати - не му е виновен ни Обама, ни Путин !
5
2
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Опитал се е да си направи гавра с полицията, ама те са решили да му го изкарат през носа :)
4
7
 
36
 
! Отговори
А1 преди 3 години
Путин им разрешава да си правят нови религии и да карат коли с плетени тенджери? Егати тиранина
3
3
 
12
 
! Отговори
до 2 преди 3 години
просто "гущер"!
2
18
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баааа...., даже и пастафарианците вече ги гонят у матушката. Ех, този земен рай, все по-хубав става! :D
1
20
 
19
 
! Отговори
Joko преди 3 години
Ако не можете да подберете актуални новини, не ни занимавайте с педерастки истории ! ! !