Полезни съвети преди да се преместите в чужбина

Вижте Топ 6 на препятствията по пътя ви
19 яну 2016 20:35, Теодора Драгоева
36
Полезни съвети преди да се преместите в чужбина
Снимка: Outwatch

Преместването в чужбина като цяло е възприемано за една невероятна възможност в живота, но бъдете готови да се справите с доста предизвикателства по пътя си.

Ако ви предстои такава голяма промяна, вероятно ще се чувствате много развълнувани, без значение дали ще се впуснете в нова работа, дали ще учите или тепърва ще търсите нови възможности.

Какъвто и оптимизъм да ви е обхванал, неизбежно като стъпите в новата страна, ще изпитате известна паника. Дори да получите безценната подкрепа на приятели и близки, пак първите няколко месеца на новото място ще ви се видят трудни.

А ето и кои ще са 6-те основни препятствията по пътя ви към адаптацията:

Жилището трябва да бъде ваш основен приоритет

Ако се намирате в нова страна и все още нямате дом, а спите на дивана в хола на ваши познати или живеете на хостел, то трябва бързо да решите този проблем и да си намерите по-постоянно местожителство. Вероятно ще искате да си намерите хубава квартира в близост до центъра на големия град, но това може и да не се окаже много лесно и реалистично. Тези жилища са скъпи и се намират трудно. Може и да изпитате трудности докато си намерите приличен дом в рамките на бюджета си.

Намирането на нови приятели е трудно

Ако си мислите, че най-трудното нещо при местенето в нова държава/град е намирането на работа и квартира, то - лъжете се. Няма да ви бъде много лесно да си намерите нова среда и нови познати и приятели, с които да споделяте приключенията си. Местенето в чужбина често е свързано с дълъг, самотен период. Шансовете бързо да си намерите приятели със сходни на вашите интереси са минимални, особено ако вече не сте в студентските си години. В света на възрастните приятели се създават трудно и най-вероятно ще трябва да положите усилия да се сближите с новите си колеги.

Обърнете особено внимание на взаимоотношенията си у дома

След като се установите в чужбина и започнете да създавате нови контакти и приятелства, много е възможно да се отчуждите от приятелите и близките си у дома. Дори да се свързвате с тях чрез Skype, FaceTime, Snapchat и др., пак преместването в чужбина може да ви донесе мъка и носталгия по хората от вашето минало. Поддържането на контакт с тях ще ви отнеме много усилия, но ако ги положите, винаги когато се приберете вкъщи, ще има с кого да се забавлявате, а няма да се чувствате като забравен аутсайдер.

Останалите съвети вижте тук
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
23
 
! Отговори
Зиг преди 8 години
До Кирил Софийски: Кирчо, Кирчо.. е заради такива като тебе се махнах. И работата ми беше добра, и доходите ми бяха на ниво. Но тая завист, злоба и интриги ми дойдоха в повече. Работата и доходите ми са още по-добри сега, но най-важното е, че толкова негативни и дребнави хора вече срещам само по тези форуми.
6
1
 
20
 
! Отговори
умник преди 8 години
До Кирил Софийскибаницата мекото и на работата лекото е само в България. хах разбрал си ти, ама пусти кеф да плюеш
5
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Кирил Софийски На запад е мнооооооого по-трудно от БГ ,но си струва.Така че,кой стои на по-лекото и мекото???Личи си,че имаш просташкия манталитет българина да мрази сънародника си... Който е отишъл на запад знае какво е да се поддържа една нация и му става още по-болно за БГ,където сами един друг се изяждаме.Тъжно...Плюйте се още. До 3милиона като стигнем целта на сплотените общества да накарат да се самозатрие такава мразещо себе си нация ще е постигната.
4
10
 
23
 
! Отговори
ааа преди 8 години
В България се прибират само хора, които не са успели да се реализират и установят нормално на запад - от мързел или просто не са го искали. Посъбрали пари, използвайки общество с възможности... и айде обратно , че да се изхарчат по-бързо. В България възможностите за един работлив човек са хиперограничени . На добър път към Родината, която гледа да държи хората си *** и болни. За съжаление....
3
31
 
12
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 8 години
Най -важното! Махнете ли се веднъж от България, стоите си винаги там където сте и никога , ама никога не се връщайте тук! Тук тези дето са останали спокойно ще преживеят и без вас !Такива лигльовци ,които бягат от трудности и търсят на баницата мекото и на работата лекото въобще не са ни нужни ! Стигат ни и *** !
2
16
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стига сте надъхвали хората да бягат навън бе! Ето, аз прекарах половината си живот в чужбина и ми писна, така че скоро се прибирам. Може България да не е цъфнала и вързала, но ни е родина и за децата ми ще е по-добре там, а и за мен разбира се. Способните хора могат да се оправят навсякъде.
1
7
 
25
 
! Отговори
Полезна статия преди 8 години
Реално в България колко милиона живеят? 5 млн има ли?