Австрийци скриха парите и от себе си, намери ги куче

Преди това те обърнали дома си в търсене на спестяванията
21 яну 2016 13:07, Елка Василева
9
Австрийци скриха парите и от себе си, намери ги куче
Снимка: архив, Reuters

Във Виена полицейски патрул, отзовал се на повикване от пенсионери от квартал Флоридсдорф, помогнал на възрастните хора да си намерят спестяваните години наред пари.

Първоначално мъжът и жената заподозрели, че няколкото хиляди евро са им откраднати. Банкнотите обаче били открити за минути от полицейското куче, пише The Local.

По информация на правоохранителните органи възрастните австрийци се наканили да внесат в банка парите си, които били събирали дълги години. Те обаче не успели да ги открият у дома. След като обърнали всичко нагоре с краката, в отчаянието си пенсионерите се обърнали към полицията, допускайки, че парите им може би са били откраднати.

Минути след пристигането на мястото обаче полицейското куче Евита намерило парите в кутия в кухненски шкаф.

Точната сума на спасените спестявания не се посочва, но от полицията уточниха, че става дума за няколко хиляди евро, пише NEWSru.com.

"Всички полицейски кучета преминават еднакво стандартно обучение. Тренират ги да търсят целия спектър - от наркотици, взривни вещества и следи от кръв, до документи и пари", обясни говорителят на полицията Пол Айденбергер.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: Виенаполицейско куче
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Гого преди 8 години
Нашите телефонни обирджии също биха могли да им помогнат и все още не е рано да ги вложат еврата в ало джепчийския български фонт ;)
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А нашите кучета дали имат същата компетентност?
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ей това е. :D
2
0
 
13
 
! Отговори
Климатици преди 8 години
Странно, автрийците нямат ли си загрижени граждани от малц**инствата да продават климатици на техните пенсионери, или да отървават дъщерите им от затвора, или да набавят ваксини срещу свински грип?
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
бай *** много ще се изкефи на едно такова куче на старо, ама "нов внос"