Трудът кипи. Да живей, живей трудът!

Вижте работни кадри от заводи и поля в някогашния СССР
21 яну 2016 21:11, Красимир Ангелов
193

Снимка: back-in-ussr.com

Мнозина от вас може и да са забравили как беше представяна работата в годините на социализма. Други пък, млади хора, може би изобщо не са виждали подобни снимки.

Е, трудът кипи! Да живей трудът! В следващите кадри вижте работни кадри от заводи и поля в СССР преди около 50 години, а още от тях може да откриете тук.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още по темата: трудсоциализъмСССР
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен70и как затъваме в блатото?
39
3
 
10
 
! Отговори
NAVIBULGAR преди 8 години
Едни проклинат,други тъгуват за времето на соца.Всеки гледа от собствената си камбанария.Едно обаче никой ,който е живял по това време не може да отрече-хората,хората бяха много по различни.....
38
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен ТОВА ПО АЛФА ЛИ ТИ ГО КАЗАХА
37
2
 
3
 
! Отговори
Gosho преди 8 години
До АнонименПоне са специалисти в тази област, а не миячи на тоалетни.
36
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Gosho ТО ПЪК ВИЕ РУСНАЦИТЕ И ЗА ТОВА НЕ СТАВАТЕ А ДА РУСКИНИТЕ СА СПЕЦИАЛИСКИ В БАРДАЦИТЕ факт
35
7
 
7
 
! Отговори
Gosho преди 8 години
Най-некадърните, които не могат да се реализират в България отиват в чужбина. Там са преуспяват защото могат да мият много хубаво чинии, да мият тоалетни, да носят вар, да берат домати. Живеят като мaннгaли в чуждата страна. Само 1% от всички реализирани в чужбина са специалисти в някаква област.
34
2
 
14
 
! Отговори
до #57 преди 8 години
България е обречена на мизерия и извън ЕС, не само в него. Такава е играта. СССР, СИВ и Варшавският договор вече не съществуват. Ако излезем от Европа (условно казано) и от НАТО без да се присъденими към друг голям икономически и военен съюз, ще ни разпарчетосат териториално на мига. А друга алтернатива на ЕС и НАТО за момента няма, нито пък някой се е натиснал да ни приема някъде. Шансът ни е да си изберем истински политици и държавници, които да отстояват нац. интерес при сегашната ситуация.
33
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 57 С НЕКАДЪРНИ *** НА ЧЕЛО ВСЕКИ Е ОБРЕЧЕН ЦАРСТВОТО СЛЕД ТУРСКО СЕ СПРАВЯ ПОВЕЧЕ ОТ УСПЕШНО
32
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен57да беше обяснил как ще дръпне,ако остане извън ЕС.
31
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А днес кипят толерастия, гей-бракове и паради, сексуален тормоз от разгонени навлеци от див.ашки държави, поръчкови убийства, рекет и други подобни.
30
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Между другото имаше кока кола, даже в емблематичната бутилка. И в източна германия е имало. Аз имах телена чанта за 10 бутиилки и като най-малък в къщи аз ходих за газирано или за бира. Ех хубави времена бяха, бягахме из квартала в малкия и спокоен град, цяла тайфа деца. Жалко че нашите деца и внуци такова детство няма да имат :)
29
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до Ха,ха,хаааааааа...Не става въпрос за парите , а за качеството на живот... но ти това надали ще го осъзнаеш.. Парите са нищо като живееш в скапана държава, сред нещастни хора, в мизерия и злоба... Сполай ти на богатството..аз предпочитам да съм нормален работник в комунизма със сигурна заплата и работа, почивка и качествено здравеопазване и храна. Няма го вече и няма да се върне, но не е било "жестока и смазваща диктатура с роби".... Просто не беше.
28
2
 
5
 
! Отговори
Gosho преди 8 години
До АнонименДа ти сложа кока-колата отзад.
27
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
на всичките снимки от това време рашаните са се чудели какво е това КОКА КОЛА.
26
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 44 ТИ КАЖИ ПЕТ ДЕТО ГИ Е НЯМАЛО ПРЕДИ 1944 АКО МОЖЕШ НЕ МИ ПЕЙ ИНТЕР НАЦИОНАЛА С РУСКИ АКЦЕНТ
25
3
 
6
 
! Отговори
до #24 преди 8 години
Истината е, че не само нашият социалистически, но и западният капиталистически модел и жизнен стандарт бяха на изчерпване в края на 80-те години. На тях им трябваха близки пазари без местна конкуренция, евтина и квалифицирана работна ръка, както и свежа кръв, която да се претопи и да даде тласък на застаряващите им общества. Пришълците от колониите не бяха достатъчни. Представяха си как стоят на върха на пирамидата като бели господари. Обаче не им се получи точно според очакванията.
24
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Одисей кажи какво се построи - ниско качествени сгради бол, молове и складове. Какво производство се построи? Нещо на нивото на ДЗУ в Стара загора за 1989? Нещо наистина топ?Две смачкани аероагри(разширения дефакто), дето излязоха златни и малко метро, което даже бе започнато по комунистическо време...
23
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Една малка част неуспели комунисти станаха най-върлите капиталисти. За какво затворихме 3 и 4 реактор на АЕЦ? Заради идио'тизъм! Всичко, което не можаха да си го раздадат разни некадърници се разруши. Сега ми говорят за органик храни - на баба ви хвърчилото. Това което една баба на село отглеждаше беше много по-органик от сегашните прехвалени ***.
22
4
 
8
 
! Отговори
РОССИЯ преди 8 години
русия исчезна икомунизма доидеи демокрацията не демокрация а капитализъм но въпрекитова пак си имат работа а нашият капитализъм ни унищожи.вместо демокрация--капитализъм запад ни унищожи всички заводи фабрики купиха няколко депутати за сметка унищожение като славянска държава .запад имено това иска славяните да им робуват.нащо спасение одва от бежанците те ще унищожат ес ес вече има пукнатина скоро време ще рухне.дау бог ум и разум на наще продажни управители да не ни продават вече
21
4
 
12
 
! Отговори
до 36 преди 8 години
Да ние сме първата държава с атомна електроцентрала , още през 1943... апропо образованието беше топ, много над европейското, хората не се излагаха такак , както Вие сега