Председател Мяо с покана да е гласоподавател

Новозеландският котарак обаче е в неизвестност
5
Председател Мяо с покана да е гласоподавател
Снимка: Архив Reuters

За огромна на изненада на стопанката му, новозеландски котарак е получил официално писмо да се регистрира като гласоподавател, предаде ДПА.

Тиана Лайъс от Окланд първоначално се озадачила, след като отворила писмото, адресирано до питомеца й Председател Мяо.

Стопанката не била съвсем наясно защо домашният й любимец е назован като потенциален изпълнител на дейност, която обикновено се извършва от хора. Размишлявайки над недоразумението, Лайъс впоследствие допуснала, че то може да се дължи на скорошната промяна на адреса.

От новозеландската Избирателна комисия са обяснили, че при промяна на адресната регистрация автоматично се изпращат писма до всички посочени във формуляра имена и подобни недоразумения не са изключени.

Председател Мяо е в неведение за писмото, подканящо го да се регистрира като гласоподавател - котаракът е в неизвестност, откакто стопанката му се е преместила на друго място в Окланд.

Тиана Лайъс се надява, че разгласяването на необичайната ситуация ще доведе до намирането на питомеца й. Жената допуска, че Председателят Мяо извършва разузнавателна дейност между новия и стария адрес, тъй като е забелязван нееднократно от наблюдателни съседи.

Котаракът е кръстен на бившия китайски лидер Мао Цзедун.  /БТА/


5
Още по темата: коткаПредседател Мяо
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
7
 
! Отговори
ined преди 2 години
След като ние имаме магарето на Бойко за президент,
защо котка да не може да е гласоподавател?
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Председател Мяо е от кръга "котараците"