Вдъхновяваща България – хора в планините, култура, помощ...

Тук има хора с изключителен живот, сподели фотографът Тимъти Алън
26 яну 2016 16:07,
19
Вдъхновяваща България – хора в планините, култура, помощ...

"В Родопите заснехме хора, живеещи изключителен живот, тук има наистина невероятни хора. Особенно тези, които са си самодостатъчни и си произвеждат всичко. В България всичко, всичко е толкова вдъхновяващо..."

С тези думи описва страната ни световноизвестният фотограф Тимъти Алън в интервю за Bulgaria ON AIR. Той разказва, че дошъл в България заради снимка на български фотограф на Бузлуджа. Тимъти Алън на всяка цена искал да види това място в планината, но през зимата.

"Това е може би едно от най-невероятните места, които съм виждал. Качихме се горе и това бяха едни от най-студените 20 минути в живота ми, беше минус 25 градуса, понякога тук в България е много, много студено", разказва фотографът.

Наслучайно Тимъти Алън е избрал да снима хора, а не пейзажи. Той признава, че наблюдава с удоволствие хората и колкото са по-различни, толкова повече го привличат.

"Никога не вдигам камерата и не заснемам нещо просто ей така. Първо се опитвам да създам връзка между нас, да разчупя леда преди да снимам", допълва той.

У хората в България Тимъти намира нещо много специално. Той разказа как посред нощ закъсал с колата на път за София, но дошъл човек и той му помогнал без да поиска нищо.

"Оправи колата, каза "чао" и изчезна. Той просто дойде, помогна ни и се изпари.... Не мога да повярвам! Не пожела пари, нищо, просто ни помогна", добавя фотографът.

Тимъти Алън е впечатлен и от хората, които е срещнал в Родопите. По думите му е изключително, че там те произвеждат храната си сами и я слагат в буркани за през зимата.

"Сега точно това търсим... хора в планините, които живеят друг живот. Има наистина много хора, които живеят живота си сами, може би си купуват нещо малко като брашно и олио и това е...", коментира Тимъти Алън.

Вижте цялото интервю във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Варна 7Икаш да кажеш че си се родил на село.бил си на екскурзия в Англия и си останал същият провинциалист какъвто си бил и преди това.Къде е новината тук?
16
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На снимката: На Небосвода "светлото бъдеще" - партийния чук и полумесеца !
15
0
 
5
 
! Отговори
Мъка-аа преди 8 години
До художникаЗащото идват тук с доходите си от другаде.
14
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Варна 7И на онези които чукат жена ти след като вчера сте яли и пили на една маса ли казваш "приятели"?А тези които убиват брат,сестра, съсед за един имот, и те ли са приятели?А жените и мъжете които са до теб в добро ама като се обърне палачинката изчезват, и те ли са ти приятели?А онези колеги които те предават зад гърба за да израстнат в кариерата за твоя сметка и те ли са ти приятели?***, както в политиката така и живота приятели НЯМА!!Има ИНТЕРЕСИ!Това за провинциалистите Енигма
13
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ми 500 години "турско присъствие" те кара да може да оцелееш и в пек и в студ и в глад и гонения...
12
0
 
11
 
! Отговори
До dp преди 8 години
Ти гледаш с едни очи, а западният младеж гледа с други. Той като го види това на снимката и ще ти каже "that is so freaking cool" ... гарантирам ти го!
11
7
 
1
 
! Отговори
2 преди 8 години
Тези 22 минуса които се ми кликнали само показват че провинциалистите са ОНЛАЙН!
10
1
 
3
 
! Отговори
K. преди 8 години
самодостатъчен?? то бива бива автоматични преводи ама чак толкоз.. на английски self-sufficient включва съвсем друго значение
9
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вчера, докато се прибирах от работа с колата, в разстояние на 30 мин щяха да ме блъснат 3 пъти. В магазина ме предредиха на опашката, защото "бързали", съседът ми си изхвърля *** от печката до оградата ми (не че няма кофа за ***), въпреки, че съм му правил забележка да не го прави... Не знам къде ги намирате тези "добри, изключителни хора" в България. Да, тук все още се намират свестни хора, но са вече на изчезаване.
8
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Варна 7Ти си поредното доказателство че провинциалист си търси прованса.Големият град ви е ПРОТИВОПОКАЗЕН.Като искаш приятели си стой на село.На мен приятели ми не трябват.Имам си семейството и ТОЛКОВА.Моят дом е моята крепост!
7
3
 
26
 
! Отговори
Варна преди 8 години
Родил съм се тук,живях и в Англия и сега отново съм тук.Там наистина има много пари,но само толкова.Няма живот,няма приятели,има само надменни английски физиономии и много ама много араби.
6
12
 
1
 
! Отговори
dp преди 8 години
Тая снимка на летящата чиния на Бузлуджа беше номер едно във flickr explore неотдавна (месец-два).Как се е оказала толкова "интересна" та да стане номер едно (несравнимо - несравнимо - по-интересни снимки не стигат дотам) не е трудно да се досети всеки в БГ, малко съм изненадан, че и там правят тролести акции но явно и това го има. Ей го и тук, сложилиснимката със сърпа и чуак над новината.Тия $20М годишно дето Кремъл харчи за агитация в БГ все в нещо ще отиват.Докато ги има.
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Точно тези хора с бурканите ще оцелеят след апокалипсиса който ни спретват в момента..само че ние вече сме мноого далеч от тяхния разум...духът владе материята ..но това е неразбираемо за вас...между другото от много години именнно между богати хора започна една философия на достатъчност..четете преди да разсъждавате
4
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До художника 1Другите нации са си много добре.Слабоумните сте вие.А този англичанин ако поживее малко тук ще види другата страна на монетата и тя ХИЧ ама ХИЧ няма да му хареса.
3
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До художникаЩото другите хора не живеят тук. Те идват от преситени общества, които обаче са загубили смисъла си. Случва се, когато започнеш да изразяваш всичко в пари и постигнати блага, които обаче няма с кого и за какво да споделиш. Тук все още хората са важни един за друг и това може да го видиш най-вече в по-малките градове и по селата. Колкото по-лоши са условията, толкова хората стават по-сплотени.
2
36
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този явно е бил на ЯКИ хапове или пък е навъртял здрави "магистрали".Що англичани опитаха от този "изключителен" живот и си биха камшика с 200км/ч обратно в Англия.Що не иде да ги пита тях за "изключителният" живот......
1
5
 
58
 
! Отговори
художника преди 8 години
Защо другите хора виждат в България все хубави неща, а ние българите - все лошите???Има нещо сбъркано, ама в нас ли е или в тях?