Кой размер да взема? Вечният въпрос – разрешен

Скенер заменя пробните, взема точните мерки на клиентите
1 фев 2016 11:30,
6
Кой размер да взема? Вечният въпрос – разрешен
Снимка: Архив Reuters

В бутиците на 25 известни фирми в Сидни бяха пуснати скенери, които взимат възможно най-точните мерки на клиентките, след което те могат да пазаруват, без да ползват пробните, пише в. "Дейли мейл".

Инсталираните устройства са с размери на будка. За да бъдат взети мерки на дамите, те трябва да съблекат своите дрехи и да застанат пред скенера mPort по бельо. Апаратът сканира в най-големи подробности анатомичните особености на клиентките, като отчита тяхната възраст, пол и тегло.

Програмата е безплатна първите 30 дни, след което се плаща такса от 2,60 долара месечно, за да се ползва. След като потребителката влезе в акаунта си, тя може да намери в интернет дрехи, които точно съответстват на нейните размери. По този начин тя може да открие идеално пасващите й артикули - от бански костюми през рокли до палта.

Скенерът може да бъде ползван и както фитнес консултант, тъй като той дава допълнителна информация за индекса на телесната маса на клиентката, мускулната й маса и количеството на тлъстните в тялото й.

С mPort може да се пазарува успешно, без да се връщат непасващите по размер стоки, както онлайн, така и в бутиците, оборудвани с тези устройства.

Засега в Австралия те са разпространени само в Сидни, но в скоро време се очаква с тях да бъдат оборудвани и други големи градове. По този начин ще се сложи край на опашките пред пробните и пазаруването ще стане много по-лесно, твърди една от създателките на новото устройство Дипра Рей.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
4
 
! Отговори
dp преди 8 години
А бе не знам колко файда ще има от такова нещо в реално работещия свят. В Кьолн като съм влизал в магазин за джинси стигаше да попитам за ливайс и момичето с един поглед ми уцелваше номера (различни години, различни момичета).В БГ момичетата с празен поглед се изумяват от подобни очаквания на клиента разбира се.Да не говорим, че това, което искат да продадат за ливайс е пълна подигравка, дориплата от който са направени е най-евтин ***, би купил само човеккойто никога не е виждал ливайс
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ае, де е Сиднито да почне да възхвалява Австралия заради това и да ни обясни как живее на 4 км от операта? Загуби се тоя мушморок нещо.
1
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не намирам идеята за удачна. Това, че дрехата е с мерките на някого, още не му гарантира, че същата ще е удобна за носене. Пък и това, че някаква машина ще ме сканира по бельо... нещо не ми допада.