Жените все по-често са разяждани от ниска самооценка

За какво най-често се самокритикуват?
13
Жените все по-често са разяждани от ниска самооценка
Снимка: Outwatch

Жените обожават комплиментите, но се оказва, че все по-трудно ги приемат и оценяват. Ново изследване показва, че всъщност самите те са прекалено критични към себе си и ежедневно в главата им минават десетки негативни мисли относно визията, живота и работата им.

Най-често представителките на нежния пол се самокритикуват за външния си вид. Те се обвиняват, че не могат да отслабнат или да се стегнат.

В изследването са участвали 8 експерти-психолози, които са анализирали отношението на модерната жена към самата нея. 60% от 2000 участнички са признали, че се критикуват сами всеки ден. 89% пък споделили, че правят комплименти на други жени, каквито не биха направили на себе си.

Най-често самокритиката се включва, когато дамите се оглеждат в огледалото или пазаруват. Друг фактор засилващ негативните мисли у нежните половинки са социалните мрежи, които заливат със секси снимки на привлекателни жени и създават комплекси у останалите.

Вижте тук Топ 15 на най-често срещаните критики, които минават през главата на съвременната жена

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: комплексисамокритика
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
bros преди 8 години
Що, бе, елате на центарА на Софея да видите дами със самочувствие. Особено по обяд като се изсипят от хилядите министерства, агенции и канцеларии ;)
7
0
 
10
 
! Отговори
Лични наблюдения преди 8 години
Тъпите и простовати жени са с огромно самочувствие.Останалите са толкова по-критични към себе си, колкото са по-млади, неопитни и чувствителни.
6
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Жените не са те когато са гладни.
5
8
 
6
 
! Отговори
Накара преди 8 години
Жените се критикуват, че не са случили веднага на мен и се ядосват като не им обръщам внимание. Ама аз съм казал, че трябва да се записват за ред, че всички искат да минат през дyдyкa ми. Ама последно ги карам да ми свирят на вълшебната флейта. И добре се справят. Изригвам като ***.
4
0
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Освен да имаме "визия" на плеймейт друго изискване няма лиАз се чудех накъде ще подкара статията, тя си спря до кривата круша пак.Добре че още има хора, които си знаят колко пари струват наистина, няма значение мьже или жени.
3
0
 
9
 
! Отговори
хата мари преди 8 години
На снимката виждаме Виктория от филма " U.N.C.L.E ", който е вариант на Джеймс Бонд, обаче за по-интересно с двама джеймс-бомбончовци .И там тази Виктория, както подсказва и името и ,не играе някоя скромна мома. Вместо задължителния Психопат Масов Убиец с Бомбата са сложили, пак за по интересно - нея. Като каква илюстрация обаче се явява тя в тази статия, е загадка ./ Иначе момичетата са самокритични щото са умни . Нормално е ./
2
13
 
16
 
! Отговори
Агент Дейл Купър преди 8 години
Повечето жени се критикуват за външния вид и какво ли не ама и не прават нищо по въпроса да се променят. Oсобенно българката най-обича като се задоми и се почуства сигурна и стане 100 кила.
1
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е вярно. Това се случва на жени, които срещат мъжеподобни, които не знаят какво е да си мъж и как трябва да се с отнасяш с една жена, за да може тя да те подкрепя, величае, вдига, осмисля като мъж. Проблемът е в скапаните педера---си, които са си въобразили, че простащините им са ...джентълменско отношение. Кой да ги научи глуп-аците, когато бащите и приятелите им са били същите проста-ци като тях? Кой да ги научи?