Няколко трика да предпазим косата от увреждане

Вижте съвети и спасете прическата си през зимата
2 фев 2016 19:23, Криси Табачка
0
Няколко трика да предпазим косата от увреждане
Снимка: Reuters

Ако си мислехте, че косата и нейното състояние са в сигурно добро състояние през последните месеци от годината, помислете пак.

Сухата, цъфтяща коса и белещият се скалп са често наблюдавани "ефекти" през зимата. Косата е податлива на промени заради разликите в заобикалящата среда и агресивните атмосферни условия.

Загубата на хидратация в косъма, излагане на студен въздух и неправилен режим са основните причини, заради които увреждате прическата.

Представяме ви няколко трика, които със сигурност ще задържат перфектния вид на косата ви през този сезон.

Използвайте повече балсам, отколкото шампоан

Задължително хидратирайте косата при всяко къпане с балсам, тъй като през студените дни накъсването на косъма е много по-вероятно, отколкото обикновено. Избягвайте да миете косата с шампоан всеки ден, защото химическите съставки могат да нанесат повече щети, отколкото дори времето.

Масажирайте скалпа и нанасяйте масла в краищата

Добрият масаж на скалпа ще ви помогне да почистите мръсотията и пърхота, а маслата в краищата ще контролират накъсването и ще увеличат обема.

Спете на коприна

Увийте косата ви с сатенен или копринен шал преди да тръгнете да си лягате. Меките материи ще намалят триенето между косата и калъфката за възглавница.

Още съвети за здрава коса вижте тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари