Тревоги, грижи, задължения... най-много на средна възраст

Проучване сочи, че най-нещастни са хората между 40 и 59 г.
3 фев 2016 12:52,
7
Тревоги, грижи, задължения... най-много на средна възраст
Снимка: flickr

Хората на средна възраст официално са най-нещастните и тревожни хора, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на резултатите от мащабно проучване, направено във Великобритания.

Хората между 40 и 59 години трудно се справят с двойната отговорност за отглеждане на деца и грижи за възрастни родители. Проучването показва, че дори старци над 90-годишна възраст са по-щастливи и доволни от живота, отколкото индивидите на средна възраст, пише БТА.

Информацията за "личното благосъстояние" на 300 000 души е събрана и проучена от Националната статистическа служба на Великобритания.

Проучването разкрива, че хората на възраст между 70 и 74 години са най-доволни от живота, следвани от тези между 65 и 69 години и младежите между 16 и 19 години. Сред всички възрастови групи най-слабо житейско задоволство изпитват хората между 40 и 59 години.

Усещането за нещастие е най-осезаемо между 50 и 54 години. И макар щастливото чувство да отслабва след навършването на 75 години, дори хората над 90-годишна възраст са по-щастливи и доволни от живота в сравнение с тези между 40 и 59 години.

Оказва се, че въпреки усилията на околните, хората на тази възраст масово смятат, че това, което вършат, "не си струва".

Проучването показва още, че освен най-нещастни, индивидите между 40 и 59 години са и най-тревожни в сравнение с представителите на която и да е друга възрастова група. Най-малко тревоги имат прехвърлилите 90-те.

"Причината хората на средна възраст да са най-нещастни и тревожни е, че се борят с двойната отговорност да отглеждат деца, които в наше време се появяват все по-късно, и същевременно да се грижат за възрастни родители. Балансирането между работа и семейни ангажименти, съчетано с липсата на достатъчно свободно време, ги натоварва още повече. От друга страна младежите и пенсионерите разполагат с повече свободно време за занимания, които им помагат да се чувстват по-доволни от живота", казва Глен Евърет от Националната статистическа служба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
4
 
5
 
! Отговори
Гледайте си работата преди 8 години
Сега е модерно на тази възраст да се ражда :)
1
2
 
12
 
! Отговори
анонимна преди 8 години
Това е писано за държава където хората май нямат проблеми и с работата и плащанията.У нас тези дертове са умножени х3, на държавата не и пука за възрастните хора изобщо.Отговор от джипита - има хосписи /за цена справка интернет/

Спонсорирани публикации