Двоен стандарт: Жената насилник е гореща, мъжът – кокона

Защо хората толерират сексуалният тормоз, когато е от жена към мъж?
4 фев 2016 13:14,
33
Двоен стандарт: Жената насилник е гореща, мъжът – кокона
Снимка: YouTube

Сексуалният тормоз не се счита за приемливо поведение, но социален експеримент показва, че в някои случаи се толерира от обществото. Хората са склонни дори да смъмрят мъжа, ако в ролята на насилника е жена.

Потребителят в YouTube Джоуи Саладс на 22 години и неговата приятелка Лекси решават да проверят каква ще е реакцията на хората, ако тя го тормози сексуално първо и после той - нея.

Във видеото се вижда как случайни минувачи го смятат за луд, когато Джоуи моли настъпателната Лекси да го остави на мира. Но когато после той тръгва към нея, започва да я опипва и ролите са разменени, веднага се намират "спасители" на Лекси, които нападат нейния "насилник" Джоуи.

Видеото е заснето в мол. В началото на клипа Лекси опипва Джоуи пред жена, която седи на пейка.

"Спри да ме пипаш", казва Джоуи на Лекси, но вместо непознатата да предложи помощ, тя започва да му се присмива.

"Не бъди такава кокона", го съветва тя.

Когато Джоуи обяснява, че не иска да прави секс с Лекси, жената му казва, че би трябвало да иска, защото момичето е секси и той не трябва да бъде такъв смотаняк.

Когато ролите се разменят, реакцията на хората е съвсем различна.

Джоуи започва да преследва Лекси и веднага група момичета се притичва на помощ да спаси "жертвата". Една от тях дърпа Лекси настрани, а други две започват да бутат Джоуи.

"Какво правиш?! Престани!", започва да крещи едно от момичетата.

Джоуи опитва да обясни, че Лекси му е гадже, но девойките са категорични, че това няма никакво значение, а поведението му е неприемливо.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
2
 
! Отговори
П преди 7 години
До Анонимен 19:Няма да чуеш за изнасилени мъже, защото тях ги е срам да си го признаят за да не ги подиграват, но със сигурност има доста дали са насилени само психически или пък са насилени и физически, но ги има и те не са малко, но докато хората реагират така при едната и при другата ситуация във видеото, нищо чудно че няма да се разкрият! :)
13
2
 
17
 
! Отговори
do 24 преди 8 години
Ти май не разбираш какво си написал или? Нали един мъж, ако забърше шамар или юмрук на една жена, това се равнява на насилие и автоматично става обвиняем. Както всичко така и тази ситуация е криворазбрана. Едната жена му вика, да не бъде ***, че момичето било секси. Що за логика е това. Просто от прекалената или по-скоро преекпонирана толерантност хората започват да расъждават така. Какво като е секси, да не трябва да и се кланим. И той е секси. Жените що не падат веднага на колена, а?
12
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Предполага се, че мъжът е по-силен физически и ако иска много лесно може да се отърве от жена, която го напада. И щом не го прави, значи му харесва нейното поведение. Докато жената не винаги има възможност да докаже на мъжът срещу нея, че поведението му изобщо не и е приятно. В крайна сметка за колко изнасилени мъже сте чули? А колко жени са изнасилвани ежедневно? За това хората са склонни да помогнат на момичето за да не се стигне до лоши последствия.
11
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вие правите ли разлика между сексуално насилие и игра между влюбени? Защото ако момиче проявява такова насилие над приятеля си, макар и публично, голяма част от минувачите ще си помислят за неща като "строга господарка" и ще го приемат като вид игра между влюбени. Ако обаче момче се държи така към момиче, със сигурност нещата не изглеждат като игра и може да се стигне до извода, че това поведение не е желано от жената и тя има нужда от съдействие да се отърве от досадника.
10
1
 
24
 
! Отговори
rusnak преди 8 години
Много е просто. Мъжът е силния пол, жената слабият. По смешното е, че трябва да го припомня на с0р0с0идите третополови.
9
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 15 резултата ще бъде същия.
8
5
 
21
 
! Отговори
Мария преди 8 години
Съвсем нормални реакции. Просто мъжът е по-силен и ако го притеснява жената много лесно може да се защити и сам. Няма нижда от помощ. Докато при жената не е така. Може да пробват да изберат някоя яка жена и дребничък мъж.
7
1
 
26
 
! Отговори
Валентин преди 8 години
Аз ако бях свидетел на такова нещо щях да набия канчето на тая разгонена гарга. Как може да тормози момчето така мръсницата. Трябва да осъдят за сексуално посегателство, да и сложат ограничителна забрана и да и да напишат в трудовата и книжка, че е сексуално агресивна. И разбира се да плаща издръжка на момчето заради преживения стрес. *** икуолити.
6
1
 
47
 
! Отговори
... преди 8 години
Ха добър ден! То в МНОГО неща по ЦЕЛИЯ СВЯТ СТАНДАРТИТЕ са двойни и тройни, пък в това ли!? Най-елементарен пример тука в БГ тук РОМ (разбирай индо-българин, да не кажа друго че ме цензурират) може да прави любов и да забремени даже 10 годишна и после нищо нема да му направят! Но виж ако някой нормален човек направи това то вече стандарта и въобще работата са други!
5
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има поне още два клипа с артисти. Когато жена тормози мъж присмех. Обратното веднага идват спасители.
4
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Излиза ,че едно и също поведение в зависимост от това дали е мъж и жена носи различна информация за останалите за посланието на поведението.То и котките като мъркат ,кучетата си мислят че им ръмжат.
3
14
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Същото, но с обратен знак е при килограмите - мъжът е "едър", а жената - "дебела" или "тлъста." Интересно, защо никой не протестира при това разминаване на понятията?
2
5
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Класическо лицемерие, характерно за всички "защитници" -на животните ,на озоновата дупка, на парниковите газове, на пържолите алангле и т.н.
1
18
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя е егати коконата!