Годината на маймуната: Конфликти, несигурност...

Трудна година се очертава и за самия Китай
4 фев 2016 16:07, Мария Захариева
4
Годината на маймуната: Конфликти, несигурност...
Снимка: Reuters. архив

След относително кротката Година на овцата астролозите очакват 12 месеца на по-голяма несигурност в Годината на маймуната, която настъпва на 8 февруари, предаде ДПА.

Според китайските вярвания настоящата Година на маймуната ще донесе известна дисхармония, особено в морето.

Заради конфликта между Китай и съседни страни относно териториалните претенции над Южнокитайско море, някои астролози предвижда трудна година за региона. Новата година обаче ще настъпи и с известна доза оптимизъм - под знака на маймуната ще бъде по-лесно да се разрешат подобни конфликтни ситуации.

Двойнствеността е характерна за хората, родени в Година на маймуната - деветия знак от китайския зодиак. Маймуните са весели, енергични, уверени и гъвкави, но могат да бъдат и арогантни, коварни и неспокойни.

В сравнение с отиващата си Година на овцата - животно, смятано от мнозинството китайци за покорно и пасивно, маймуната е считана за преуспяващ зодиакален знак. Много родители в Китай планират да се сдобият с деца в Годината на маймуната.

Животните в китайския зодиак всяка година се свързват с опозицията между ин и ян и един от петте елемента - метал, огън, дърво, земя и вода. Според китайския лунен календар настоящата Година на маймуната ще бъде подвластна на огъня и метала.

Тази комбинация вещае "международни конфликти и сблъсъци", според известния хонконгски астролог и специалист по фън шуй Реймънд Ло.

"Водата ян е мощна океанска вода с агресивна енергия. От тази гледна точка няма да е изненадващо, ако конфликтът около териториалните претенции над Южнокитайско море се задълбочи. Китай отдавна настоява, че владее почти цялото море, в това число и териториите, контролирани или оспорвани от други страни", казва Ло.

Въпреки това Годината на маймуната няма да бъде толкова бурна, колкото 2014 и 2015 г., тъй като металът може да се огъне под въздействието на огъня и по-лесно да се постигнат споразумения и намерят разрешения по спорни въпроси, допълва астрологът.

Подобни са прогнозите и на други видни астролози.

"Хората, родени в годините на маймуната, змията, тигъра и прасето ще трябва да полагат повече грижи за себе си, да избягват лошото и да търсят доброто", съветва китайският астролог Сън Шаогуан.

Сред известните личности, родени в Година на маймуната, са Юлий Цезар, Леонардо да Винчи, Хари Труман, Елизабет Тейлър, Майкъл Дъглас, Даяна Рос.

(БТА)


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да очакваме нестабилност в цените на бананите в световен мащаб ли? То и без това светът се е запътил към една колониална джунгла с учтиви носърчета.
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
годината на пръмова.