От кои вредни навици пълнеем?

Сменете порциите, средата също влияе
3
От кои вредни навици пълнеем?
Снимка: Reuters

Напоследък забелязвате, че дрехите ви стават по-тесни, а не сте променили начина си на живот и хранене. Може би в това е проблемът?

С времето натрупваме някои вредни навици, за които дори не се замисляме, а после не смеем да се погледнем в огледалото.

Не е достатъчно само да внимавате със сладкото и тестеното, има и куп други фактори, които могат да ви накарат да намразите кантара.

Правите големи хапки

Доказано е, че хората, които правят големи хапки, неусетно консумират повече калории. Това е така, тъй като те не дъвчат достатъчно и така не дават време на мозъка да подаде сигнал на тялото, че е сито. В крайна сметка, като се натъпчете набързо, накрая усещате и нежелана тежест в стомаха.

Не пиете достатъчно вода

Тези от вас, които не пият достатъчно вода (2-2.5 литра на ден) често качват лесно килограми. Причината е, че течностите помагат на организма да изхвърли ненужните токсини и разградени отпадъци. Освен това водата създава чувство за ситост, макар и за кратко.

Големи порции

Когато пред вас има голяма чиния, вие автоматично започвате да я изпразвате, докато не ликвидирате всичко в нея. Гладът се засища и с очите и докато те виждат храна, шансът да спрете да ядете е минимален. По-добре залагайте на по-малките порции.

Другите вредни навици вижте в тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: диетипълнеене
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
Офф .... преди 8 години
Да бе Саше. Нищо не си променил, само дето набиваш повече. И някой ти плаща за тези простотии.