Висша мода: Пролет-лято 2016 от Valentino

Какво показаха дизайнерите на марката в Париж
4 фев 2016 12:14, Криси Табачка
0
Висша мода: Пролет-лято 2016 от Valentino
Снимка: Indigital

Ревютата висша мода, които видяхме до момента, могат да се опишат с една дума – смесени.

Открихме света на дизайнерите и понякога той беше с поглед към ежедневието на жените, друг път даваше свобода на креативността и понякога дори и ни се стори леко безумен в идеите си.

Представата на аудиторията за това, какво трябва да представлява висшата мода в своя характер, леко се разклати. Това, което искат купувачите и феновете са модерни дрехи, които да носят в себе си тази неподправена магия, провокираща усещане, подобно на пеперуди в стомаха.

Целта на дизайнерите – да се влюбим в изящно проектираните силуети и да бъдем пленени завинаги от изящните декорации, след като ги видим за първи път върху модния подиум в някои от най-забележителните сгради в Париж.

Модното дуо Мария Грация Кюри и Пиер Паоло Пичули знаят това и се промъкват в съзнанието ни и оправдават всичките ни очаквания с колекцията висша мода пролет-лято 2016 на Valentino.

Божествените им рокли са изработени с абсолютна точност и баланс между феерия, приказност, практичност и майсторство.

Откриваме емблематичните феерични рокли с богата украса, а драконът, който видяхме в колекция есен-зима 2015 като бродерия върху гърба на кожено яке, се завърна този път върху дълга черна, бална рокля от кадифе.

Ориенталското влияние диктува палтата като кимоно от норки със златни нишки по себе си. Разбира се, приказният свят на Valentino се открива и в малките детайли като диадеми за коса във формата на увиващи се змии.

Най-доброто от колекцията висша мода пролет-лято 2016 на Valentino можете да разгледате тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: висша модаValentino
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари