Здравословно? Австралиец ще яде само картофки

Мъжът вече е смъкнал 10 кг, а за цяла една година?
4 фев 2016 21:49,
19
Здравословно? Австралиец ще яде само картофки
Снимка: Reuters. архив

През цялата 2016 година австралиецът Андрю Флайндърс Тейлър ще се храни само с картофи, в опит да престане да преяжда с други ястия, пише м. "Метро".

36-годишният жител на Мелбърн документира своя експеримент в Ютюб и Фейсбук. Той бил отвратен от нездравословния си начин на живот, който водел, и от ужасните си хранителни навици, които докарали теглото му до 151 килограма, пише БТА.

Първото си блюдо с картофи Тейлър изконсумирал на 1 януари тази година. Той не използва олио при приготвянето на еднообразното си меню. Картофената диета засега дава резултати - австралиецът вече е смъкнал 10 килограма, без да прави никакви физически упражнения.

Тейлър искал да промени драстично отношението си към храната. Тя трябвало да се превърне в "гориво", а не да бъде обект на лакомия.

Диетолози обаче съветват хората да не следват примера на Тейлър. Яденето единствено на картофи в продължение на 12 месеца може да се окаже доста вредно за здравето, защото те не могат да удовлетворят всички нужди на организма откъм минерали и витамини. По всяка вероятност при Тейлър ще се наблюдава недостиг на желязо, което ще предизвика у него хронична умора. Липсата на калций пък ще се отрази на костната му система.

Тейлър обаче твърди, че е предприел картофената диета, след като се е консултирал с личния си лекар. По негова препоръка той ще редува белите картофи със сладки картофи. Дневно той консумира по 3 килограма от тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Марков преди 8 години
Храната, която ако се консумира абсолютно едностранно и ще доведе до недостиг на определени хранителни елементи и витамини е ХЛЯБА!
9
0
 
6
 
! Отговори
мнение преди 8 години
Всичко прекалено е вредно.
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само на една храна се издържа 2-3 дена, след това почва да ти се повръща само като я видиш и ядеш все по-малко. Затова монодиетите наистина имат резултат.
7
0
 
30
 
! Отговори
Joe преди 8 години
С три кила картофи си требват поне 15 бири :)
6
1
 
3
 
! Отговори
Solar Power преди 8 години
По добре да си хапва каквото иска, но да прави всеки ден по 2 тъпанарки една след друга.
5
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя е много ***.Познавах един който за а псти също яде една зима картофи и ..................... след 10 месецаумря от рак.Бедните хора са доста глупави.Но то за това са и бедни.
4
2
 
5
 
! Отговори
Градинаров преди 8 години
До 135Пак си дебел . Ако беше казал 175 / 75 разбирам. С 3 по 50 км с велосипед на седмица мойе да влезеш във фрома (+ 5-те км. на пътеката в останалите дни )
3
1
 
23
 
! Отговори
тихомир томов преди 8 години
Благодарение на личния си лекар от Аушвиц предписал им здравословни диети , всички евреи след войната живеят над 87 години .
2
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И аз се сетих че това е Сиднито. Преименувал се е там, за да не се срамува че е българин. Те нали повечето като емигрират ги е срам да кажат откъде са да не ги подиграват. Но не се притеснявайте за него. Ще издържи. Те в Австралия по една седмица издържат без вода докато не завали, пък какво остава едни картофи да му се опънат.
1
8
 
12
 
! Отговори
135 преди 8 години
Мързел! Типичен американски, или ав$тралики толуп!!!Що не почне като мен - всеки ден по 5 км на пътеката?И си хапвам, и си пийвам, но задържам на 175/95....