Италианец съди жена си – не готви, не чисти...

Съпругата е заплашена от 2 до 6 години затвор
5 фев 2016 11:07, Мария Захариева
20
Италианец съди жена си – не готви, не чисти...
Снимка: Reuters. архив

Италианка може да получи присъда до шест години затвор, защото не е добра домакиня, съобщи в. "Индипендънт", цитиран от БТА.

Недоволният съпруг от Сонино в областта Лацио обвинява жена си в "лошо отношение към семейството" и "лош мениджмънт на домакинството", защото не готви и не чисти. Той се обосновава, че това води до финансови загуби, защото се похабява много храна. Пренебрегнатият съпруг се оплаква също, че е изхвърлен от общата спалня и живее "в условия с лоша хигиена".

След като е търпял обидното положение две години, съпругът е предприел решителни действия. Делото е насрочено за октомври. Ако бъде призната за виновна, 40-годишната жена може да получи присъда от две до шест години затвор.

През март 2014 г. защитници на правата на италианските домакини настояваха те да получават заплати, за да бъде подобрено положението им в семейството. Това предложение обаче не беше подкрепено от икономистите. Проф. Даниела дел Бока например изтъкна, че подобна заплата би спирала домакините да си търсят истинска работа.


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
умно преди 2 години
не готви , не чисти, а по мъже ходи ли?
всеки си има призвание, едно и отдава, друго не. вместо да и оцени достойнствата подобаващо той тръгнал да се заяжда с жената. Чудил се е как да се разведе с нея. Едва ли и той е света вода ненапита..
13
1
 
2
 
! Отговори
!Да се разведе с тоз преди 2 години
Италианките имат обикновено домашни асистентки.Тоз да не е българин?
Да се развежда жената!
12
3
 
3
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Справедливо спазване на законите ! Жената ти е загоряла мусаката или ти е пресолила супата - осъжда се на 7 години строг затвор за извършване на кулинарни престъпления без право на обжалване и смъкване на присъдата. Боли я главата и отказва с*кс - праща се в девически пансион. Според мен, тук да отцепят онзи остров до Варна - Света Анастасия и да го направят затвор по подобие на известния Алкатраз, но женски. И с толкова много жени ще заприлича на Змийския остров.
11
9
 
9
 
! Отговори
1 преди 2 години
Тоя в кой век живее? А съда? Да не е слугиня?
10
6
 
16
 
! Отговори
Аз преди 2 години
А той да не е в пръстени - да хваща метлата и тавата. След работа той ще се опъне с бира пред телевизора, а тя след работа ще ходи на втората си работа - прислужница.
9
5
 
5
 
! Отговори
Хруско преди 2 години
Няма толкова затвори в България !!!
8
2
 
8
 
! Отговори
Буба преди 2 години
До Сицилиано
Ами сигурно не му гърми пушката.
7
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така, според съотношението плюсове и минуси, разбрахме и мащабите на комплексарите сред българските мъже.
6
3
 
28
 
! Отговори
ме преди 2 години
Не знам какъв *** трябва да си, за да искаш да видиш женати в затвора, щото не ти чистела и готвела. Ми що не си се развел като ти е такъв проблем? Като ти е мръсно, изкарвай повече пари и си наеми домащна помощница. Ако се чудите защо има демографска криза в целия западен свят, ето затова е. Защото отношенията между хората в семейството вече не са тайнство, а всичко е пари и институции. Не те кефи жена ти, щото е мързелива или дебела - съд, не те кефи мъжа ти - съд. Айде стига бе!
5
18
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много правилно. В Бг мъжете нямат никакви права до и след развода. Правата им се свеждат до парично донорство и правото винаги да си виновен на некадърната кифла. А кифлата винаги има права, само защото някой я е опрашил и е дала на света още една к**ва.
4
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако този закон важеше в блатото Бг то кифлите (50% от българките) отиваха в затвора за мноого дълго.
И още.
Кифли , внимавайте като се жените за италианци че "ДЕБЕЛИЯТ" е зад ъгъла!
3
24
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахаха, той да не я е наел на работа, че да е недоволен. Той като равноправен член на семейството с коя дейност се е занивал и с какво е допринасял ежедневно в дома. Тя му е жена, а не мистачка и готвачка.
2
15
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви чудесни закони има в Италия. В затвора ще я научат и да готви и да чисти и още куп полезни неща.
1
3
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
разсмях се с тази новина, честно..:) италианците очевидно са традиционалисти, май бяха единствените, които протестираха срещу узаконяването на гей браковете..