Забрадена Барби вдъхновява малките мюсюлманки

Млада нигерийка иска всекидневието им да е модерно, но скромно
8 фев 2016 18:00,
73

  Снимка: Instagram

Куклата Барби винаги е била модерна. Нов модел обаче предизвика невероятен интерес и закономерно получи голяма популярност в Instagram.

Става въпрос за Хиджарби - кукла Барби с хиджаб. Тя се различава от останалите Барби, не носи тоалети от висшата мода, а се облича скромно и винаги със забрадка. Хиджарби има вече 12 хиляди последователи.

Акаунтът в Instagram е на нигерийска студентка - Ханийфа Адам, на 24 години. Тя е известна още с това, че сама шие всичките си дрехи.

24-годишното момиче, което също така стартира моден бранд с името Хани, сама шие дрехите на куклата си. Те са вдъхновени от известни модни блогърки, също мюсюлманки.

"Дрехите са вдъхновени от всекидневието на момичетата, носещи хиджаб", коментира Ханийфа пред Buzzfeed.

Въпреки че първоначално приемала работата си по-скоро като хоби, днес тя се надява, че работата й ще провокира позитивни нагласи.

"Искам Хиджарби да вдъхнови мюсюлманското момиче. Те ще имат кукла като тях, която ще представя тяхната култура и религия", обяснява Ханийфа.

"В края на деня те ще бъдат по-уверени и ще вярват повече в себе си, което ще доведе до по-голяма ценност на обикновения живот", допълва тя.

Според Ханийфа хиджабът е символ на скромност, а за нея и уникална идентичност. "Това е моята корона и представлява моя личен контрол върху начина, по който искам да изглеждам", обяснява младата дизайнерка.

Момичето твърди, че куклите й все още не са расово разнообразени поради трудността за намиране на Барби с друг цвят на кожата в Нигерия.

Ханийфа в момента прави свой уеб сайт, от който ще могат да се поръчват дрехи за Барби и така всяка кукла навсякъде по света може да стане Хиджарби.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
7
 
0
 
! Отговори
случаен преди 8 години
До Анонимен-кой ти каза,че Европа е само християнска,те и нашите управници всички се кръстят с дясната ръка,но с лявата какво правят,харесва ли ти днешното СЪЖИТЕЛСТВО...?
34
0
 
3
 
! Отговори
аз преди 8 години
На снимка номер 3 прилича на зле облечен ***.
33
0
 
7
 
! Отговори
очаквайте скоро преди 8 години
надуваем Аладин
32
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всичко в очите на децата е вдъхновяващо независимо от религията и етност та защото те са ангели но хората наречени родители са дяволи защото те ги насочват в бъдещето с своите недостатъци за съжаление :((
31
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Както много пъти писах: всеки бежанец още на границата да целува кръста и да чете молитви от библията.Само тогава да го пускат в християнска Европа.
30
3
 
20
 
! Отговори
tonygl преди 8 години
Ааа не е може така. Тази барби защо не е бременна ? Я да се поправите.
29
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мюслите крадат всички постижения на белия свят и до Барби се докопаха.Нищо самостоятелно не могат да създадат.И черните са същите.Виж жълтата раса е съвсем друго нещо.
28
0
 
21
 
! Отговори
Кикс преди 8 години
Днес Барби, утре Кърмит, после мис Пиги.
27
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Шимпанзетата дори не могат собствена кукла да си направят. Само пижами могат да измислят и това е...
26
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Искам да видя барби с чадри!
25
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нинджата така влиза и в басейна, ако не знаете!
24
1
 
18
 
! Отговори
Сп??нс преди 8 години
Чудно ми е какво има под дрехите на куклата , като малки беше голямо приключение да съблечем куклата на сестра ми ,за да видим как са момичетата на голо
23
0
 
25
 
! Отговори
Тялото преди 8 години
Политическата коректност е новия комунизъм. Идеология построена върху мечти, а не факти.Варварството е равно на цивилизоваността. Суеверията са равни на здравия разум и науката.Подтисничеството е равно на равенството.Фашизма е равен на свободата.Миналата година осъдиха един Холандски режисьор за религиозна омраза. В мотивите на съда се казва, че филма наистина е базиран на факти, но тези факти оскърбяват 1 религиозна общност. Сещате се коя....Да толерираш лудостта, не е благодетел.
22
1
 
35
 
! Отговори
Арабата преди 8 години
Жената за араба е като диван вещ която ражда деца.
21
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Престанете да ни натрапвате мюслитата! И тук и по ТВ се усеща, че това е сериозна умишлена пропаганда.
20
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мусюлманете трябва да си стоят там от където идват видя се и на живо на гарата в Кьолн и още много други случаи,че нямат място в ЕС искам да се правят двойни и тройни огради по границата ни и на Македония, а по Гърция военен флот да връща лодките е простото решение.
19
3
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
slivata brasnata li e
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Hellas, а вас половината са ви нарекли Macedonia, а другата половина, вкл. Пелопонес - Achaia.Превзели са ви за 2 дни, с Тракия поне бая ядове са брали тия римляни.
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хелас, бъркъш съТракия е римска провинция, те са я кръстили така тази област, както са кръстили Румъния - Дакия и т.н.Рийш селски
16
7
 
3
 
! Отговори
HELLAS ARMED FORCES преди 8 години
ТРАКИЕЦ === ТОВА КАКВО Е ?? ВИД ТУРЧИН ЛИ ?УЗБЕКИТЕ СА ТРАКИ СЪЩО. И КИРГИЗИТЕ И ТУРКМЕНИТЕ.