Руска църква ще плаща дълг с молитви, реши съдът

В епархията ще се четат молитви за здраве на отоплителна компания
12 фев 2016 22:20,
17
Руска църква ще плаща дълг с молитви, реши съдът
Снимка: Reuters. архив

Районен съд в Русия е постановил, че местна църковна епархия ще може да покрие част от дълговете си не с пари, а с молитви, предаде Асошиейтед прес.

В огласеното вчера решение на Нижегородския районен съд се казва, че епархията придобива правото да изплати 258 хиляди рубли (3244 долара), които дължи за инсталирането на отоплителна система, както и още 65 хиляди рубли (817 долара) глоби и съдебни такси чрез молитви за здравето на компанията, извършила монтажа.

В присъдата, която е била произнесена през октомври м.г., се казва, че епархията дължи още 200 хиляди рубли (2525 долара) за самата отоплителна система, които трябва да се заплатят с пари.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: църкваРусияепархия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А, ако аз обещая всеки ден да се моля за Топлофикация и ЧЕЗ ще ми опростите ли сметките?
10
0
 
4
 
! Отговори
Омар преди 8 години
има резон защото и у нас е така като отидеш на църква да си поръчаш молитви ти взимат няколко лева на име... за цяла година сумата става по голяма а за цяла фирма или компания ще е доста голяма сума...
9
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Жалко е, че църквата вместо да учи хората на християнски добродетели се е самоопределила за скъпо-платен посредник между Бог и хората. Тя не учи, а продава. Представете си Йоан Кръстител с кочан за отчитане на такса кръщене пред шефа си или Христос да прибира хонорар за четене на лекции и консултантски услуги.
8
5
 
3
 
! Отговори
внимание руснак преди 8 години
Хитро а? Когато вземат, вземат 40% повече за газта. Пък като дойде до задължения - молитви.Трябва много да се внимава, ако въобще някой реши да си има работа с руснак. Първо парите - после стоката. Иначе е вътре като при Московските конференции. Тошко внасяше 500 милиона в общата каса, пък после може и да ни "помогнат" със някой и друг милион. Както се опитваха да ни научат в училище "братска дялба".
7
1
 
4
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
Както казва един техен поет"Русия с разум няма да разбереш."
6
4
 
3
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 8 години
даже не разбирам защо трябва да четат молитви? Нима не е казано:и прости нам дълговете ни,както и ние прощаваме на нашите длъжници,и не въведи нас в изкушение,но избави ни от лукавия; Обаче, за да се позоват на този изконен съветски православен постулат, трябва да се помолят за здравето на Путин и на зета на Путин и Америка да бъде унищожена - иначе индулгенцията не върви.
5
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименКажим им, брадър, виж ги кви са смешни мнозинството българи - симпатизират на рАша - егати лузърите! А ние колко кинти усвоихме под формата на грантове ехее...какви висини достигнахме в проповядването на евроатлантизЪма...впрочем тая медия наша ли е?
4
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Проруските "метежници" да се молят по пет пъти на ден, да не им спрат надницата !
3
0
 
12
 
! Отговори
Пре преди 8 години
Молодции!
2
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И молитвите на КГБ свещенниците инфлират като рублата !
1
7
 
9
 
! Отговори
пешо преди 8 години
ама че наглост! искам и аз така да плащам. в русия това ли смятат за справедливо?