Победете следобедната умора без кофеин

Вижте 10 идеи по темата, предложени от Tialoto.bg
15 фев 2016 14:44, Теодора Драгоева
0
Победете следобедната умора без кофеин
Снимки: Outnow.ch

Всички сме запознати със страховития спад в енергията ни следобед. Времето между 14:00 и 17:00 часа сякаш се проточва твърде дълго, особено когато сме на работа.

Чувстваме се едновременно разсеяни и изтощени, а се очаква да бъдем фокусирани и продуктивни. Много хора се опитват да се справят с тази умора и сънливост, отскачайки за кафе.

Има обаче много други алтернативни начини да се разсъните и освежите без помощта на кофеина.

Ето и някои от тях:

Хапнете лек обяд

След обилен обяд няма начин да не ви се доспи. Затова, ако не искате ниски нива на енергията в следобедните часове, избягвайте тежките храни на обяд по време на работната седмица. Стойте настрана от богатите на въглехидрати храни, тъй като те забавят храносмилането. Вместо това изберете леки опции като салати, тост с авокадо или постно месо и др.

Изпийте един фреш

Така както миризмата на лавандула и евкалипт може да ви помогне да се успокоите и да заспите по-бързо, така ароматът на цитрусови плодове може да ободри деня ви. Можете да изпиете фреш от портокал и грейпфрут или просто да нарежете няколко резена лимон във водата си. Веднага ще се почувствате по-бодри.

Направете си разходка

Излезте на кратка разходка извън офиса. Тя веднага ще върне вашия тонус. Проучванията показват, че служителите, които стават по-често от бюрото си, поддържат по-високи нива на енергия и концентрация. Ако нямате време за разходка, изкачете няколко етажа по стълбите – това също ще помогне.

Пуснете си по-енергична музика

Пуснете си музика с енергичен бийт, подобна на тази, която слушате във фитнеса по време на кардио сесия или в часа си по аеробика. Музиката ще стимулира останалата част от следобеда ви.

Напръскайте лицето си с вода

Понякога нищо друго освен една студена струя вода върху лицето ви не може да ви събуди по-добре. Така че, опитайте да се напръскате. Можете да използвате спрей за лице за хидратация.

Останалите съвети вижте в Tialoto.bg тук


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари