Алф расте бързо, вече и припка!

Грижат се за малката маймунката като за човек
Обновена: 17 фев 2016 17:20 | 17 фев 2016 17:00,
9
Алф расте бързо, вече и припка!
Снимка: Зоологическа градина - София

Маймунката Алф ще бъде върнат в зоопарка, но дали ще бъде приет от своята майка – не мога да кажа, но този опит можем да направим тогава, когато той премине на обща храна, както другите маймуни в групата, обясни Диана Чанова, административният директор на Столичния зоопарк, в който на 31-ви януари се ражда маймунката Алф.

Още по темата

"Алф дойде при мен на около 300 грама", разказа Чанова пред БНР, в чийто дом животното се налага да бъде временно настанено непосредствено след раждането си, защото организмът му е много слаб.

Към текущия момент маймунката се подобрява – тежи 435 грама и дори вече ходи, което е изненада, тъй като е на около 16-17 дни.

Маймунката е от вида свинеопашат макак – това е най-многобройната група след човека, като по-голямата част от живота си представителите на този вид прекарват на земята. Те са плодоядни животни, но понякога ядат и насекоми, обясни административният директор на Столичният зоопарк.

Не за първи път така се гледа така животно. "Чувала съм от колеги, че по същия начин се е гледало и тигърче, а миналата година отгледахме и едно малко от вида гривест козирог, но там беше значително по-лесно, тъй като то можеше да остава само и през нощта. Тук нещата са по-сложни – едва ли не гледаме човек", обясни Чанова.

Вижте умелите крачки на Алф: 

Малкото лапундерче Алф вече проходи

Малкият Алф днес проходи! Маймунчето от вида лапундер, което се роди в Софийския зоопарк на 31 януари се отглежда от служители на зоопарка, защото майката нямаше кърма. Алф тежи 430гр. и се храни с добър апетит през 3 часа.

Posted by Зоологическа градина София / Sofia Zoo on Wednesday, February 17, 2016

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ей това е бежанец за пример! И най-вече ще бъде настанен на правилното място.
3
3
 
5
 
! Отговори
д-р Търбухиян преди 8 години
На който му се живее, и на две седмици прохожда. За председател на БАН не знам ама за омбудсман като му дойде времето - може. Или председател на парламентарна група. Примерно на националистите, ама ако не го бива в пиенето - може и друга.Ама викам да не урочасваме отсега малкото. Засега изглежда свястно.
2
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сладур. За 2 седмици прохожда, а бебетата ги чакаш една година :)))
1
1
 
8
 
! Отговори
д-р Менгеле преди 8 години
Обамчу!Големият се е научил да говори!