Популацията на пеперудите монарх се увеличава

Те са популярна туристическа атракция в Мексико
19 фев 2016 19:09, Елка Василева
2
Популацията на пеперудите монарх се увеличава
Снимка: архив, Reuters

Благоприятните климатични условия на местата за размножаване на пеперудите монарх в Мексико се очаква да допринесат за увеличаването на популацията им до над 100 000 милиона, след като само преди няколко години броят на насекомите беше едва 35 милиона, предаде Ройтерс, позовавайки се на резултатите от американско изследване.

Като цяло обаче популацията ще бъде далече от пика си от около 1 милиард през 90-те години на миналия век. През 2013 г. броят на пеперудите монарх намаля до рекордно ниските 35 милиона. През 2014 г. популацията им се увеличи до около 57 милиона.

Пеперудите монарх са уникални в пеперуденото царство с годишната си миграция от Канада и северните части на САЩ до централната част на Мексико, където зимуват, по време на която изминават хиляди километри.

Деликатните създания са популярна туристическа атракция в мексиканската страна.

Незаконната сеч, разрастването на обработваемите земи и използването на пестициди обаче доведоха до драстично намаляване на популацията на пеперудите монарх през изминалите две десетилетия. Съдбата им се превърна в международен въпрос. През февруари 2014 г. САЩ, Мексико и Канада се споразумяха да обединят усилия, за да опазят уникалните създания, припомня агенцията.

Авторите на настоящото изследване от Тексаския университет "Ей енд Ем" отчитат, че условията в Мексико са благоприятни за популацията на пеперудите монарх - нито твърде влажни, нито твърде хладни - смъртоносна комбинация за насекомите, и се очаква тя да се увеличи.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Брегор преди 8 години
Пеперудата "монарх" е код команда който е внушен на жертвите с разцепено на множество личности самосъзнание които са би ли подложени на престъпните програми Ем Кей Ултра и Монарх. Когато се използва в западните медии словосъчетанието пеперуда монарх се дава подсъзнателен сигнал на жертвите на този психо-тероризъм както прави Индипендант. Статията няма нищо общо с действителните пеперуди, но всичко общо с отвличани хора в щатите които са подлагани на раздробянане на съзнанието по проекта Монарх.
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво!