В Лондон продадоха на търг пръстен на Жана д'Арк

За реликвата бяха платени рекордните 297 600 британски лири
27 фев 2016 19:16, Анисия Иванова
15
В Лондон продадоха на търг пръстен на Жана д'Арк
Снимка: Reuters

Сребърният пръстен на националната героиня на Франция Жана д' Арк бе продаден за рекордните 297 600 британски лири (420 000 долара) на търг на аукционна къща "Таймлайн окшънс" в британската столица, предаде ТАСС.

Стартовата цена на лота бе 14 000 британски лири (21 000 долара). "По телефона, в интернет и тръжната зала за тази реликва се бориха десетки колекционери - поясни експертът от аукционната къща Крис Рен. - В резултат на ожесточената борба между двама колекционери в последния етап от търга платената сума превиши няколко пъти първоначалната оценка на лота."

По думите му пръстенът на Жана д' Арк е най-крупният индивидуален лот в историята на "Таймлайн окшънс". Запитан за уникалността на реликвата, експертът отговори, че за това може да се съди по платената сума, която е рекордна за подобен вид лотове.

"Рядко за сребърни пръстени се плащат повече от няколко хиляди лири, затова този търг наистина е изключителен", отбеляза Рен.

По данни на аукционната къща пръстенът напълно съвпада с даденото за него описание от Жана д'Арк - гравирани са надписът Jhesus Maria и три кръста.

След смъртта на Жана д'Арк английският крал Хенри Седми придобива пръстена. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: пръстентърг в Лондон
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези мушмороци ще ти продадат и перо от шапката на Луи XIV, гвоздей отКръста Господен, косъм от брадата на Пророка. Важното е, че има купувачи - едни такива почтени, умни, находчиви, честни, работливи, спестовни джентълмени, заради изGъзиците на които 98% от населението на Земята тъне в мизерия.
10
1
 
1
 
! Отговори
Shark преди 8 години
До 1. Реликва друг път. Това със сигурност не е оригиналът, а чисто менте. Къде е гаранцията че е оригиналния пръстен, как е намерен, как е запазен. Пълни глупости са това, че за автентичността му може да се съди по платената сума, това е несериозно и не може да бъде казано от експерт а само от лаик. Уникалността се установява чрез тестове и с открити документи. Ако няма такива е силно съмнително да е уникалния пръстен., някое съчинение по картинка.
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Интересно, как може да е "рекордните",след като това е уникална вещ и няма с какво друго да се сравни, освен ако не е имала 2-ри сребърен пръстен, подобен на тоя.
8
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само плосък англичанин може да даде една камара пари за такава глупост, или 30 000 за кичур коса на Джон Ленън. Това е едно от най-*** племен в Европа!
7
1
 
2
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
До ДевилНяма да те огрее-тя е за Лилиту!
6
1
 
4
 
! Отговори
Девил преди 8 години
Аз чакам да пуснат на търг ножичката на Б.Б.
5
5
 
11
 
! Отговори
Генерал Гадорян преди 8 години
Тая мацка е по мъж от Жорето Кучков! Хахаха.
4
2
 
29
 
! Отговори
еделвайс преди 8 години
Жена- воин! Дори не жена, а девойка! Сега у нас дори мъже няма с такава смелост. Само интриги и сплетни. Пу!
3
3
 
13
 
! Отговори
Ивсинамангистия преди 8 години
Пръстена на Румбурак е много по ценен.
2
0
 
31
 
! Отговори
Щерев преди 8 години
Тази реликва не трябва ли да е притежание на Франция?
1
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И аз бих участвал.Стига да имах пари.Това си е реликва.