Внимавайте с ексфолиантите, могат да бъдат и вредни

Усиленото търкане на кожата може да я увреди
28 фев 2016 19:53, Криси Табачка
1
Внимавайте с ексфолиантите, могат да бъдат и вредни

Ексфолиантите за лице и тяло са популярен и широко използван продукт от дамите. Всички знаем, че те подобряват кръвообращението и правят кожата по-мека, премахвайки най-горния слой мъртви клетки. Дали обаче ексфолиантите не крият някаква опасност? Най-новото предупреждение на експертите гласи, че прекомерната употреба на въпросните продукти може да увреди кожата.

Някои хора се подлагат на много и чести ексфолиращи процедури, смятайки, че по този начин ще детоксикират кожата си. В това се крие и истинската заплаха за кожата, защото ексфолирането без необходимост може да бъде пагубно за нея. Изключение правят само домашните, меки скрабове, които са по-щадящи за кожата.

Някои ексфолианти, които съдържат минерални масла, синтетика (абразивни мъниста, изработени от пластмаса) или химикали, могат да бъдат вредни за кожата, особено ако тя е чувствителна. В случай, че по кожата има натъртвания или рани, трябва да се избегне търкането със скраб, съдържащ сол, тъй като това ще влоши нейното състояние.

Всичко по темата вижте в Tialoto.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: ексфолианти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
9
 
! Отговори
упорит профан преди 8 години
Всяка козметика е вредна освен природната направена в домашни условия!

Спонсорирани публикации