Най-младата милиардерка: Богатството не е залог за успех!

Александра Андресен е едва 19-годишна, но вече има $1,2 млрд.
2 мар 2016 21:09, Боряна Павлова
52
Най-младата милиардерка: Богатството не е залог за успех!
Снимка: Instagram, Alexandra Andresen

На едва 19 години Александра Андресен стана най-младата милиардерка в списъка на списание "Forbes". Имуществото ѝ се оценява на $1,2 млрд.

Изданието нареди Александра и нейната 20-годишна сестра Катарина в списъка на най-богатите на Земята. Двете сестри от Норвегия са 1475-тите най-богати хора в света.

Александра става толкова богата след като през 2007 година нейният баща Йохан Андресен прехвърля на дъщерите си неговите дялове от най-голямата компания в Норвегия "Ferd Holdings", пише "Daily Mail".

Семейство Андресен натрупва богатството си от бизнес с тютюн. Прапрапрапрадядо ѝ е основал най-големият производител на тютюневи изделия в Норвегия. През 2005 година обаче компанията е продаедна за $500 млн. и парите са инвестирани в недвижимо имущество и хедж фондове.

Две години по-късно бащата на Александра дава 80% от дяловете си във Ferd Holdings на двете си дъщери. Те попадат в списъка, защото вече са над 17 и според норвежкото законодателство тяхното лично имущество е вече публично.

Но Александра не се е главозамаяла от нескромното си богатство. Тя е състезател по конен спорт и живее в Германия. Александра дори е печелила няколко отличия заедно с коня си Беламур. Споделя, че само семейното богатство не е залог за успех.

"Чувствам огромна отговорност. Донякъде мисля, че не съм заслужила това, макар че искам да помогна за развитието на Ferd и да направя компанията още по-добра. Да намеря начин да дам обратно, това е трудно", обяснява 19-годишната милиардерка.

Все пак тя не отрича, че семейното богатство ѝ е помогнало. Конните спортове изискват доста средства и тя е благодарна за шансът.  Александра обаче предпочита да се потруди и споделя, че ако са ѝ нужни нови обувки - иска да поработи за тях.


52
Още от
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
лив преди 1 година
парите не са всичко ,но без пари сме нищо.
35
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-хубавото в живота е да бъда богат.
Така поне няма да бъда самотен (без пари и без работа) .
Ако имах 1 милион щях да ходя по *** а не да цъкам по цял ден по телефона .
И едно хубаво бмв също ако имах и хубава къща .
Богатството е щастието .
Бедността е да си самотен до края на живота си!
34
2
 
11
 
! Отговори
Ханс преди 1 година
До 39
Какво общо имат парите които са едни хартийки с които си купуваш неща извън тялото ти с усещането за щастие което е вътре в тялото? С пари можеш да си купуваш луксозни стоки които да те ентусиазират за момент и после да ти омръзнат и трябва да купуваш следващото нещо. Това ли наричаш щастие? А най-лошата сделка е ако за спечелването на тези пари си продал себе си и принципите си ако си имал такива. Любовта към парите е корена на всяко зло.
33
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Богатсвото е щастието, ако не си богат, няма да си щастлив до края на живота си!
32
0
 
11
 
! Отговори
razgradski pop преди 1 година
"тя е благодарна за шансът."...какъф е тузи булгарски бе Борянче...
31
0
 
3
 
! Отговори
Паметлив преди 1 година
Алонсио всъщност е Леонсио. Между другото.
30
1
 
17
 
! Отговори
Берлин преди 1 година
"тя е благодарна за шансът"

Някой тук е много проЗ! Нека да чете повече books.
29
0
 
18
 
! Отговори
Кратун преди 1 година
"...и тя е благодарна за шансът." За журналистика не се ли кандидатства с литература, български език, нещо такова? Кой ви изтърва неграмотни след 5 години следване в Софийския университет?
28
0
 
5
 
! Отговори
100 преди 1 година
Сто мерцидесъ ме гонят,мамо! Браво Саше!македоско девойче! Тъкмо турсим дарител за паметника на Атила наше момче ,после на Али Ботуш също македонец .
27
2
 
12
 
! Отговори
Ханс преди 1 година
До 30 и 31
Ти нямаш правилни нравствени критерии и явно прелюбодействаш. Имаш си жена, бъди с нея а не с любовница, това което казваш, че правиш е зло. Покай се от лошите си пътища, ако ли не готви се за разплата в края на земния си път!
26
6
 
9
 
! Отговори
Ханс преди 1 година
Щом не е мила Александра, раздай половината от това богатство на бедните бели българи. Сигурен съм, че ще са ти много благодарни!
25
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КЕФ Е АБДИКИРАЛ ОТВСЯКЪДЕ ИНДИВИД ДА ТИ ДЪРЖИ СМЕТКА. ЛЮБОВНИЦАТА МИ Е Е СУПЕР ГАДЖЕ, С НЕЯ СЪМ В БАРОВЕ РЕСТОРАНТИ И ДОРИ В ТЕЖКИ ПРЕЗЕНТАЦИИ И ПОЧИВКИ.В интерес на истината тази жена ме изваждала от ненормални ситуации. Това е жена професионалист, която много често ме е вадила от тежки и непредвидени ситуации много я обичам.
24
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
нЕ РАЗБИРАМ ОНЕЗИ МЪЖЕ КОИТО НЕ ДАВАТ ВЪЗМОЖНОСТ НА ЖЕНИТЕ ДА ИМАТ ДРУГИ ТЪПКАЧИ СЛЕД ТЯХ КОГАТО ВЕЧЕ НЕ СА ОБИЧАНИ!

БОЛКАТА СЕ ПРЕГЛЪЩА СЪЩО ТАКА КАТО ВСЕ ЕДНО ДАДЕН МЪЖ ДА ТЕ ШИБА И НИКОГА ПОВЕЧЕ ДА НЕ ТИ СЕ ОБАДИ.
23
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали се сещаш че Жена с нейните възможности и все тази. Разтоянията не са проблем да отидеш до Гърция да вечеряш до Турция за уикенда. Да си пичиш задника през уикенда и в понеделник да си на работа. Със самолета е възможно за часове да си където си пожелаеш. Мойта приятелка така вечеря в Турция,но прави луд секс в Гърция пи кафе в Бг и това за един ден.
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали се сещаш как и се лепи всеки едва ли не.Тя е луднала.Кой знае колко дава да си се разхожда без да я закачат, плаща си спокойствието. Да излeзне така в приятна компания с готин мъж и никой да не я притеснява. Определено и е коствало много пари.Ако и се провали срещата излизането или да отиде на въпросното
място пак е пари това е нейното спокойствие и тя си плаща солидно за това, но никой не му е известно и не трябва да бъде. За това цени всичко в човека и най- малкия жест.
21
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жените презадоволени финансово обезпечени и се възхищават на малките жестове към тях. И ги ценят дълбоко. Не разбирам кое му е лошото такава Жена да ви Обича само заради този мил жест към нея?! И да направи много неща за Вас,според вас но не и нея.
20
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 22

Да,обувките много могат да ти кажат за човека. Eдна Българка се Жени за доктор в Германия. Толкова отличия получава, че му се налага за ходи на светски събития с Жена си.Жена му коренна промяна с вечната прическа безупречна и в нови обувки вечно поддържани. Ако ще да е облечена неглиже хора гледат косата и обувките.
19
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като си помисля, че една млада докторантка е няколко хиляди пъти по-умна от тая, дето не съм сигурен, че става и за онаковане, щото ще почне да намира кусури на оная ти работа (на дедо й били по-големи на барелефа ... ) и си мисля, че по-скоро бих се възхитил от докторантката.
А тая да ходи да чеше коня. И без това става само за конюшната.
Ако й не бяха парите, така щеше да си остане проста цял живот.
18
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И ти ще бъдеш възнаграден за това само заради един малък жест към нея.Ти дори не си се усетил какво си направил. Някои хора са научени да се радват малките неща и да оценяват жеста към тях.
Тяхната психика е друга,разбиранията са им други,очакванията им са други.
17
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ооо я стига до обувките опря, като почнат да ги говорят такива. Добре, че поне не ни убеждава, колко трудно е заработила парите.