Пушенето убива? А преди век не са мислили така!

Вижте уникални съветски реклами на цигари от 20-те години
29 мар 2016 20:30, Красимир Ангелов
52

Снимка: polonsil.ru

Пушенето убива. Пушенето вреди сериозно на вас и другите около вас. Пушенето води до бавна и мъчителна смърт. Със сигурност всеки пушач е срещал тези стряскащи надписи по кутиите с цигари. И не само това – във все повече страни на кутиите се появяват и страшни снимки, които целят да стреснат пушачите за тежките последствия от тютюневия дим.

Разбира се, днес никой не поставя под въпрос вредата от цигарите, макар и мнозина да продължават да пушат. Но пък преди почти век да пушиш си е било доста модерно и елитно. И рекламите за насърчаване на пушенето също са били доста интересни.

Вижте ги в следващата галерия, а още подобни снимки може да откриете тук.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още по темата: цигарирекламапушене
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
1
 
! Отговори
Юли преди 7 години
До Анонимен 22: Който не пуши и не пие умира здрав. Да, и не минава през ада на път за вечността...Едно от нещата, от които човек няма никаква полза е тютюнопушенето.Дядо ми умря от рак на белия дроб в ръцете ми! Явно нямате ни най-малка представа какво е да живеете с болката и страданието, с нуждата от някого, който да ви обслужва и понесе агонията ви? И всичко това само заради чудовищното ви его.
42
0
 
1
 
! Отговори
Юли преди 7 години
До Плавник: [...] Нормално е като са се появили за първи път да е било модерно да се пуши. Кога, през средновековието ли? :D Светът, в който живеем днес, по ми прилича на надпревара кой да се направи на по-голям ***.
41
2
 
2
 
! Отговори
WQGERMANI преди 8 години
MARIHUANATA E POLEZNA A E ZABRANENA.........................
40
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-великата наука е статистката.Казва това,което ти е изгодно,без да лъже.Взимаме 1000 непушачи.От тях 1 умира от рак на белия дроб.Взимаме 1000 пушачи.От тях 3 умират от рак.Излиза заглавие "Пушенето увеличава рискът от рак с 300 %" Сряскащо.. И е истина.От 1 до 3 увеличението е 300%.Но че 997 пушачи не се разболяват и че три от 1000 е пренебрежимо малък процент/0,3%/,не се казва.
39
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
-Докторе,дай съвет как да живея до сто години.-Пиеш ли?-Не.-Пушиш ли?-Не.-По жени ходиш ли?-Не.-Е тогава защо ти е да живееш до сто години....:))))
38
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
много грозни рисунки
37
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само едно не разбирам уважаеми пушачи, не изпитвате ли поне малко яд, че всяка година давате хиляди от трудно спечелените си пари на мафията? И хората станаха милионери заради вашата пристрастеност. Мен лично всеки път ме е яд когато трябва да дам и 1 лев на разни мафиоти (ЧЕЗ, Софийска вода и т.н.), ама там нямам избор, но да имаш избор и да си дадеш парите доброволно на тези?!
36
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На последната реклама Цена 25 шт. 27 коп.(За 25 броя, 27 копейки)Е, как да не пушиш при тези цени?Затова трябва цената да е за 1 цигара 1 евро.
35
2
 
1
 
! Отговори
Доктора преди 8 години
До fsbАхам, и на мен ми е интересно, как нещо представляващото доставящо до 60% от общата ни жизнена енергия - разбирай нещото дето кара сърцето ти да работи и мозъкът ти поне да се мъчи да мисли е ВРЕДНО?!? Да-да ама НЕ, казваше покойния вече бай Петко Бучаров
34
3
 
2
 
! Отговори
Плавник преди 8 години
Поредната т.ъпа "статия" на ***. Какво общо имат рекламите на цигари с мисленето дали са нездравословни? Знанието за вредата от тях е придобито след дългогодишни изследвания. Нормално е като са се появили за първи път да е било модерно да се пуши.
33
6
 
6
 
! Отговори
Клише преди 8 години
Който не пие и не пуши умира млад е най-голямото клише което може да съществува, както и че кренвиршите били по-вредни от цигарите. Боже, боже скъпи пушачи, моля ви допуснете само за миг, един кратък миг, че сте с промити мозъци и всеки ден ходите и си купувате отрова. Никой не ви кара да купувате отровни цигари и вредни кренвирши, но го правите, нали? Сега е добре да ме затрупате с псувни и да си запалите по една цигарка. Ако направите така, значи тютюневата индустрия си е изпълнила целта.Успех
32
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Който пуши много ще заприлича на кравата от снимка 3. :))
31
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Който пуши е демоде. Ама щом ви харесва да сте зациклили в 20-те години на 20 век...
30
3
 
2
 
! Отговори
fsb преди 8 години
До Анонимен 17аз съм над-средно интелигентен човек, обясни ми моля те обаче вредата от въглехидратите, че нещо не те разбрах....
29
3
 
5
 
! Отговори
7 преди 8 години
И с Е/тата е така. Но хората все чакат някой чичо с бяла престилка да им го съобщи по новините. Увсе!
28
4
 
2
 
! Отговори
Мацоранка преди 8 години
как така не е модерно да се уши вече? това вярно ли е? Защо никой не ми е казал на мен? Аз пуша защото е модерно. Защо иначе да си рискувам здравето и да харча толкова много пари. Божее как съм се прецакала. От днес спирам да пуша. Баси колко съм закъсняла. Аз не искам да ме смятат за проста пушачко, щом не е модерно. Искам да съм вървежна и модерна.
27
4
 
11
 
! Отговори
Марк Твен преди 8 години
Защо според вас цигарите са модерни и до днес? Защото не са мода. Те са пристрастеност към наркотик. Вече не е модерно да се пуши. Пушенето отива към страните от третия свят и малцинствата, към неграмотните хора които са лесно манипулируеми. Ако сега започнете да хвърляте цигари от покрива на някоя сграда, ще видите как хора от всички възрасти и прослойки ще тичат натам. Защо ли? Защото им се дава безплатна дрога. Пушенето не е вреден навик, а зависимост към наркотик.Най-силния познат на човека.
26
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 17 да всеки има право на избор ама за някои хора избора е да се нахранят или да си платят тока да не споменавам че има хора които не могат да си позволят да се хранят с нищо друго освен имитиращи продукти
25
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тютюнът - държавен монопол; държавата има голям интерес да насърчава пушенето сред големи маси от население, за да печели повече. Подобно е положението с алкохола.
24
2
 
2
 
! Отговори
жо преди 8 години
те в страните от 3я свят и сега мислят така