Рецептата Dnes: Панирани пилешки бутчета с ориз

Можете да добавите в гарнитурата и зелен боб
0
Рецептата Dnes: Панирани пилешки бутчета с ориз
Снимка: thepioneerwoman.com

Повечето рецепти за панирано пилешко са с гърди, които са по-постни и диетични, но и значително по-сухи. Този път ще ви представим една рецепта с обезкостени пилешки бутчета, приготвени с лимон, билки, ориз и зелен боб.

За приготвянето на тази рецепта няма да ви трябва много време – най-много около 40 минути, като количеството, което ви представяме ще ви стигне за 4 – 6 порции.

Ето и какви продукти ще са ви необходими:

6 цели обезкостени бутчета
сол и черен пипер на вкус
1 чаша брашно
6-10 супени лъжици зехтин
соев сос
1 цяла глава лук, нарязана на ситни кубчета
5 скилидки чесън
1/2 чаша бяло вино
1 чаша пилешки бульон
1 лимон

3
1 чаша сварен ориз
зелен боб за гарнитура (по желание).

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса. Пуснете котлона на умерена температура и сложете зехтина в голям тиган. Овкусете бутчетата със сол и черен пипер, след това ги оваляйте от двете страни с брашно.

Сложете ги в тигана с кожата надолу и ги панирайте като ги движите с прибор, за да не залепнат. Когато кожата стане златиста, след около 3-4 минути ги обърнете от другата страна и ги панирайте за още няколко минути, след което ги преместете в чиния.

След като сте готови с панирането на бутчетата добавете в друг тиган лука и чесъна с малко зехтин и ги запържете за около 3 минути. След това сипете виното и оставете да къкри на намален котлон още 1 до 2 минути.

Накрая добавете в тигана и бульона, заедно с половината от настърганите лимонови кори. Нарежете лимона на половина и изстискайте и сока в тигана.

Поръсете с малко сол и черен пипер и оставете ястието да се готви в продължение на още 2 минути, като разбърквате непрекъснато.

След това върнете пилешките бутчета обратно в тигана, така че течността да ги покрие наполовина. Похлупете с капак и поставете пилето във фурната. Нека се пече за около 15 минути.

След това махнете капака и полейте всяко бутче с по една лъжица сос.

Сервирайте пилето със сварения ориз, към който сте добавили сол и другата част от настърганите лимонови кори.

Изпълнението на рецептата със снимки вижте тук

Още вкусни рецепти вижте в Tialoto.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: рецептарецептата dnes
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари