От извора на учените: Любопитно за сънищата

Знаете ли, че чувствата в сънищата са реални?
13 апр 2016 22:41, Александър Попов
2
От извора на учените: Любопитно за сънищата
Снимка: Reuters

Никой досега не е успял да хване алгоритъма на сънищата, твърди Патрик МакНамара, изследовател на сънищата и професор в университета в Бостън. Но много учени са успели да открият доста интересни неща за тях.

От хората, които сънуват в черно и бяло до това как да контролираме кошмарите, ето кои са 10-те най-увлекателни и невероятни факти за сънищата:

Чувствата в сънищата са реални

Хората изпитват същите емоции на сън, които и в живота. Ето защо може да се събудите разплакани, усмихнати или дори викащи.

"Мокрите" сънища се появяват по-често, отколкото мъжете си признават

83 % от мъжете са сънували "мокри сънища", показва проучване на университета в Индиана.Според някои изследователи те се появяват по-често при тези, които дълго време не са изпитвали оргазъм. Това е така, защото тялото търси естествен начин да освободи място за свежи запаси сперма. Макар че "мокрите сънища" са характерни основно за пубертета, според университетското изследване мъжете около 40-те имат средно по един такъв на всеки 5 седмици.

Сънищата стават по-луди с напредването на нощта

Сънищата преди събуждане са доста по-откачени, отколкото тези в началото на нощта, се казва в едно английско изследване. Когато човек заспива, умът му все още се опитва да се освободи от напрегнатите мисли през деня, което обяснява и факта, че сънищата в този период са по-близки до действителността.

Някои хора сънуват в бяло и черно

Британски учени разкриха, че голяма част от възрастните хора сънуват в черно и бяло 25 % от времето, в което спят.

Още интересни факти за сънищата вижте тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: сънища
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
5
 
! Отговори
Жена преди 8 години
Саше, сънищата са по-реални отколкото реалния живот.... Просто да го знаеш. Най-голямата тъпащина, която недораслящите са измислили като клише, за да оправдаят необмислените, безотговорните и неосъзнатите си действия в ...уж...живия живот е клишето за това, че сън спомен не прави. Ела да ти разкажа, Саше. .... Няма такава емоция. Бих прекарала целия си живот в сън. Там всички са истинки. Помня ги и ги виждам такива каквито са. Не с маските, които са си наденали в уж живия им фалшив живот.