Румъния май ще загуби правото си за Евровизия

Причината - трупани 8 години дългове на държавната телевизия
5
Румъния  май ще загуби правото си за Евровизия
Снимка: Reuters, архив

Румъния рискува да загуби правото си да участва в тазгодишния конкурс Евровизия заради натрупани през последните осем години дългове от държавната телевизия Те Ве Ре към Европейския съюз за радио и телевизия (ЕСРТ), предаде Аджерпрес, като цитира прессъобщение на тази институция.

ЕСРТ предупреждава, че заради натрупаните от Те Ве Ре задължения се готви "да премине към следващото ниво на санкции и по този начин Румъния рискува да не бъде допусната на сцената на Евровизия и да не получи сателитен сигнал за трансмисия на проявата".

Държавната телевизия на Румъния дължи на ЕСРТ над 10 милиона евро. В момента най-старите дългове са от 2011-2012 г., след като телевизията вече е покрила предишните си задължения, които започнала да трупа през 2008 г.

Последното плащане на телевизията в размер на 250 хиляди евро е от януари, но след него Те Ве Ре е уведомила международната организация, че вече не може да плаща.

Телевизията обаче заяви, че таксата за регистрация за конкурса Евровизия за 2016 г. е била платена навреме и че ще продължи усилията си да участва и излъчва конкурса.

Тазгодишната Евровизия ще се проведе на 10, 12 и 14 май в Стокхолм. /БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БНТ пропусна две години заради липса на пари. Да конкурса западна но като го загледате е типичен песенен фестивал. Да много от песните са тривиални но когато излезе нещо на истина качествено се забелязва. Ето Руслана изгря именно благодарение на този конкурс.
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Заглавието на Поли Генова за Евровизия If love was a crime е сгрешено граматически, защото правилно е If love wеre a crime.
2
0
 
1
 
! Отговори
nz преди 7 години
А БНТ защото са готини и имат много пари ,продължават да си плащат като попове . Пращаме някакви недоразумения с естрада от 60-те и нищо не печелим .Но пък румънците се борят с корупцията и вкарват политици по затворите ,а ние ще продължаваме да се радваме на евровизия докато ни ограбват.
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дано и ние го загубим, че тая хомопародия не се трае.