Рецептата Dnes: Сьомга с медeно-соев сос

Бърза и лесна рецепта, която ще внесе диетична нотка в менюто ви
7 май 2016 09:58, Криси Табачка
11
Рецептата Dnes: Сьомга с медeно-соев сос
Снимка: Thepioneerwoman

Сьомгата е един от най-предпочитаните продукти за изискани ястия, които не само са вкусни, но и много диетични.
Полезният деликатес предоставя огромно разнообразие откъм начин на приготвяне и допълва балансираният вкус както със сладки, така и със солени и дори кисели подправки.

Днес ще акцентираме на един приятен начин на приготвяне на сьомга с мед и соев сос.
За съвършеното ястие ще ви бъдат необходими 10 минути в приготвяне, а количеството е достатъчно за две порции.

Ще ви бъдат необходими:

2 цели парчета сьомга (можете да оставите или да махнете кожата – зависи от личното предпочитание)
Сол и черен пипер на вкус
2 супени лъжици масло
3 супени лъжици мед
3 супени лъжици соев сос
2 лайма
Кориандър за сервиране
Сготвен ориз (по желание за сервиране)

Начинът на приготвяне стъпка по стъпка можете да видите в Tialoto.bg

Още рецепти можете да видите тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: оризсьомгасоев сос
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До DesiСьомга в язовирите ?!Пийте хапчетата редовно !
4
0
 
2
 
! Отговори
Desi преди 7 години
До смешници разниТака, г-не/г-жо, информацията за оцветяването с таблетка може и сам/а да я проверите. Общодостъпна е. Червеният цвят на дивата сьомга се дължи на крила- ракообразно, с който се храни с моретата. И тъй като липсва в язовирите, се оцветява допълнително. Проверете си, преди да се правите на умен/а!
3
2
 
4
 
! Отговори
смешници разни преди 7 години
Да бе, "много е мазна" и е "изкуствено оцветена" при това с хапче!!! Май някой още не си е взел хапчето!! Сега ми кажи, че каракудата е къде по-вкусна и полезна и уловена в нашенски язовир изобщо няма живак и отрови в нея!! Аре, бегай оттука!!
2
1
 
5
 
! Отговори
Деси преди 7 години
Баба все сьомга е яла. Тая мода скоро ще залезе на запад, иначе у нас гуем деликатес. Нищо, че внасяната у нас е от развъдници и месото й е изкуствено оцветено с хапченце преди да бъде уловена. А дивата страда от прекомерен улов, а и като мазна риба, е пълна с живак и други тежки метали, с които е отровен Световния океан. Отделно имаме прекрасни български рибни рецепти. Навсякъде по света кухнята се унифицира - бургер, картофки и сьомга.
1
7
 
3
 
! Отговори
дссд преди 7 години
това е пак тъпата азиатска мания - сладко + солено. тези японци и китайци имат много скапана кухня и неслучайно са с такава слаба и крехка костна система. нямат млечни ястия в менюто си и повече ядат пържени и задушени ***