Ха сега де! Алкохолът не осигурява трайно щастие

Ефектът бил само краткотраен, изчислиха експерти
72
Ха сега де! Алкохолът не осигурява трайно щастие
Снимка: Reuters

Любителите на чашката със сигурност ще останат разочаровани от проучване на британски експерти, според което алкохолът може и да носи моментно удоволствие, но не осигурява трайно щастие.

Въпреки че ефектът от алкохола върху щастието е дискутиран често, той рядко е бил предмет на сериозни академични проучвания. Настоящото изследване на специалисти от университета на Кент показва, че редовната консумация на алкохол обаче не е ключ към трайно щастие.

Изследователите са установили, че хората, които не пият, са също толкова щастливи, колкото индивидите, посягащи често към чашката.

Проучването разкрива още, че в дългосрочен план пиячите не изпитват по-голямо задоволство от живота, въпреки че редовно си осигуряват краткотрайни моменти на щастие. В действителност редовната консумация на алкохол може да доведе до пристрастяване, което като цяло се отразява негативно върху житейското им задоволство, отчитат експертите, цитирани от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още по темата: щастиеалкохолпиене
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Който не пие от проклетия, само то не знае какво е алкохолната болест!!! Далече от энея!!!
25
0
 
0
 
! Отговори
соросник преди 7 години
да бе да, утре ще решите да кажете и че България я ислямизират... пълни глупости
24
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пиенето всекидневно на алкохол е болестно състояние. То е като наркотика. Свикнелити организма с алкохола оттърване няма. Пияниците не пият за удоволствие те пият по необходимост. Същото е и със цигарите.
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няйой "експерт" е отрезнял и току избълвал страхотно си "откририе".
22
0
 
5
 
! Отговори
ив преди 7 години
Прекрасно "откритие"! Щеше да е прекалено досадно по улиците всички да са щастливи. А така чашка по чашка щастие, на бавни глътки...
21
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Експертите пак открили топлата вода. Айде, наздраве!
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спомням си че четох "Няма нищо по-добро от лошото време" и някъв друг блудкав криминален роман. Ама това беше толкова отдавна че даже не помня за какво ставаше въпрос. Било е преди 30 години...
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АТАКИСТ 34Аз разбрах, че изобщо не пиеш по съвет на Райнов.
18
1
 
4
 
! Отговори
666 до 31 преди 7 години
Много се обръщаш в мнението си. Ту Райнов не бил писал против алкохола и умрял с чаша алкохол в ръката ту бил против алкохола и дай ние понеже не сме го чели ДАЙ ДА ГО ЧЕТЕМ ЗА ДА РАЗБЕРЕМ ДАЛИ ТРЯБВА ДА ПИЕМ. Глуповат си. Меко казано. И двуличен.
17
0
 
2
 
! Отговори
от 27 и 30 преди 7 години
До АТАКИСТ 25И това мнение аз го виждам като ясно изразено против хората, които пият, така че се показа че до една степен съм прав за твоето мнение за пиячите и това че отправяш критика към пиещите само и само позовавайки се на Райнов. Не Райнов и нито един друг поет или писател ще ми каже дали да пия.
16
0
 
2
 
! Отговори
от 27 преди 7 години
Но това, че не съм чел Райнов не значи че не мога да коментирам една тема за алкохола. Стори ми се че плюеш по пиещите алкохол. Съжалявам ако съм сгрешил. Може би си искал да кажеш друго в коментарите си.
15
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щастието не се състои във това какво имаш. Приятелите те карат да се чустваш щастлив и пиенето също. Вчера направих две бутилки каберне, ами щастлив съм днес.Няма главоболие , няма нерви...
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АТАКИСТ 22Аз не съм писал за никое конкретно литературно произведение. Писах за произведения, които твърдят че алкохола е нещо лошо и не трябва да се пие. Щом Райнов твърди, че пиенето на алкохол е ОК, значи и произведението му е ОК за мен :))) Просто от коментарите ти ми изглеждаше, че критикуваш пиещите и се защитаваш с тази критика с литературни произведения. Извинявам се ако съм сгрешил. Не съм чел Райнов и наистина не знам какво е казвал в проиведенията си за алкохола.
13
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В действителност само алкохола е това което осигурява някакво щастие...
12
0
 
0
 
! Отговори
13 преди 7 години
До АТАКИСТ 15Все едно на кого е мисъл.Казвам ти че "цитираш" защото че си чул и повторил не значи че си осъзнал една мъдрост.А последвалите ти постове само потвърждават това.
11
4
 
3
 
! Отговори
Ешек Сики преди 7 години
Аз преди няколко години обръщах литър уиски и изпивах 15 бири и бях пушка. Вече съм на 30 и след 2 ракии и две бири ми се доспива. Загубих тренинг. Но алкохола си е приятно занимание.Винаги когато е дъждовно ми се допива.Сега сядам на масата!Наздраве!П.П:Атакистите да правят като вятъра.
10
1
 
1
 
! Отговори
от 14 до 15 преди 7 години
Съжалявам аз сега не те разбрах. Не съм писал специално за Райнов, а писах, че не литературно произведение изобщо ще ми каже дали да пия.
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Първо на британски ескперти не вярваме.Второ , щастието не е постоянно само ако не пиеш постоянно.
8
0
 
4
 
! Отговори
666 преди 7 години
"Алкохолът не осигурява трайно щастие."Не смятам, че някой пиещ алкохол е твърдял, че осигурява "трайно" щастие. Осигурява една добра почивка като си пиинеш 1-2-3 питиета. Непиещите нямат това удоволствие. Тези британски учени са глупави и не осъзнават съшността на алкохола. Аз като пия не съм твърдял, че ми осигурява трайно щастие, но пък нищо в този живот не ви осигурява ТРАЙНО ЩАСТИЕ.
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АТАКИСТ 9Препрочети. Мисля че ясно съм го написал. Питах те като пиеш дали пиеш за собствен кеф (удоволствие) или защото някой писател ти казва да пиеш или да не пиеш. Пиенето си е собствен избор и аз правя свободния си избор не въз основа на някакви литературни произведения. Пък дали това дето е писал Райнов за алкохола е истина е силно съмнително. Не съм толкова заслепен от литературни произведения, че те да ми определят личната свобода дали да пия.То си е личен избор.Не работа на Райнов