Вместо усмивки – сълзи! Децата на голямата война

Какво е детството ти да съвпадне с най-кървавия период в историята
71

Снимка: back-in-ussr.com

Денят на Европа и Денят на победата. Както и да го наречем, при всички положения 9 май е паметен ден в историята на Стария континент.

Повече от 60 милиона души загиват във Втората Световна Война, като около 60% от тях са цивилни. Сред тях има и много деца, загинали без да разберат смисъла на всичко, случващо се около тях.

Следващата галерия няма да е весела, а ще ви покаже една съвсем малка част от децата, чиито детство е съвпаднало с най-кървавия период в историята на човечеството. Още подобни снимки може да откриете тук.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
1
 
! Отговори
РОССИЯ преди 7 години
До Каратанас А ЗНАЕШ ЛИ ЧЕ БГ ЗЛАТНИТЕ МИНИ СА КУПЕНИ ОТ САЩ И НИ ИЗНАСЯТ ЗЛАТОТО В САЩ ГЛЕДАЙ ФИЛМА ЗА ВАСИЛ ЛЕВСКИ КАКЪВ ФИЛМ СА НАПРАВИЛИ ЧЕ ИСКАРАХА ЛЕВСКИ ТЕРОРИСТ СЪБИРАЛ НАРОДНИ СРЕДСВА ЗА СОБСТВЕНИ НУЖДИ И ОЩЕ .КОИ ПОСТРОИ КРЕМИКОВЦИ АКУМУЛАТОРНИЯТ ЗАВОД КОИ НИ ПОСТРОИХА Я ЯЗОВИРИТЕ.А ДА АЗ ЗАБРАВИХ САЩ ВСИЧКО НИ ДАДЕ БЕЗ ПАРИ И СМЕ СЪЖИТЕЛИ ТУРЦИТЕ СМЕ БИЛИ А НЕ РОБИ ТУРЦИТЕ НИ ОТВОРИХА У-ЩАТА ПРЕЗ ТУРСКОТО РОБСТВО.ДА ЖИВЕЙ САЩ И ЕС ПОДАРИХА НИ ПРСТИТУЦИЯТА И ЛЪЖАТА ЧЕ СМЕ ДЕМОКРАЦИЯ
47
0
 
2
 
! Отговори
AA преди 7 години
До КаратанасПравиш ли разлика м/у САЩ като държава и частни фирми? Май не забелязваш такива неща. Никакви заводи не са ни построили САЩ.
46
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вместо да гледате тези тъжни снимки на непознати деца питайте бабите и дядовците си да ви разкажат за бомбардировките и за това какъв купон е бил около 9-ти септември.
45
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЕдинПредставяш ли си тогава колко са прости големите народи?
44
5
 
12
 
! Отговори
Един преди 7 години
Българите са малък, но много *** народ.Факт.
43
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каквото и да се говори за и за двете световни войни са отговорни няколко еврейски фамилии.
42
11
 
4
 
! Отговори
Каратанас преди 7 години
До Не ги виня--50;САЩ ни пстроиха 3 завода високотехнологични; В София ,Пловдив и Ботевград за Датчици за автомобилната и самолетната промишленост. Само в Пловдив ще работят 1500 висококвалифицирани специалисти.Това което ни беше построила Русия беше с технологииот преди ВСВ. Още с построяването си бяха за СКРАБ,
41
5
 
4
 
! Отговори
Каратанас преди 7 години
До една--36; Непосредствено преди ВСВ Сталин избива 153 000 предимно мъже. Историците им твърдят че е унищожил 15 ДИВИЗИИ. При отбраната на Киев Сталин издава позорната си заповед -223.ДА СЕ МОБИЛИЗИРАТ ДЕЦА ОТ 13 до 17 г. да отбраняват Киев.Сталин съдеше на смърт деца над 12 г,Другата ПОЗОРНА ЗАПОВЕД НА Сталин е --227.Който стане да отстъпи да се застрелва. Жуков не отстъпва по ЖЕСТОКОСТ.При Ленинград издава заповед; КОЙТО СЕ ПРЕДАДЕ ДА БЪДЕ УНИЩОЖЕНО ЦЯЛОТО МУ СЕМЕЙСТВО.
40
8
 
4
 
! Отговори
Каратанас преди 7 години
До Коста--40; Абе казвал ли ти е някой колко си ГЛУПАВ ?Дрезден не е влючен в плановете за бомбардиране. Включват го по искане на Ген. Антонов ,х--к щаб на Русия ,понеже Дрезден е важен ЖЕЛЕЗОПЪТЕН център. Освн това жертвите са 25 000 ,другото е пропаганда на ГЬОБЕЛС. Лондон е сринат. Над него са хвърлени над 3400 ФАУ-1 и ФАУ--2. Защо не споменете за ВАРШАВА ,която беше изравнена със земята заради Сталин. Пишете за золумите на руснаците в Германия.
39
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Човек изпеква когато е участвал активно във война. Жаждата за оцеляване блокира всички натурални добродетели. Зверщини е имало от всички страни без изключение. Англия създаде първия концлагер на света, Германия го разработи, СССР им отмъсти и след това го приложи на собсвения си народ. Нвани единия - удари другия.
38
10
 
4
 
! Отговори
Каратанас преди 7 години
До Офицер--28;Недей да си толкова сигурен.Ние сме поече от вас. Русофилите сте *** и сте по-малко.Не сме забравили безчинствата на руско--комунистическото робство. САЩ ни освободиха от него ,без да ни окупират и без да им плащаме.Руско--турската война ни излезе МИЛИОНИ РУБЛИ равняващи се на 32,5 тона злато. Окупацията на Русия след девети ни струва 140 милиарда лв.Русия ни сложи най--низшата прослойка на обществото да ни управлява.Простите могат само простотии да правят.
37
5
 
5
 
! Отговори
Каратанас преди 7 години
До ккк--26;Казвал ли ти е някой колко си неграмотен. Да ние обявихме война на САЩ и Англия. освен това ние им събаряме околп 100 самолета,които бомбардират Плоещ. Предимно ударени и са изостанали.Сталин най много настоява да бъде наказана Б--я.Тия неща които пишеш са абсолютна комунистическа пропаганда.,Русия ,без да и обявяваме война Срина Русе ,Добрич и Силистра. През ПСВ Русия срина крайбрежните ни градове. Балчик е изравнен със земята.В бомбардираните от Русия градове загиват много деца.
36
10
 
14
 
! Отговори
men преди 7 години
геноцида над руснаците, германците и другите бели народи организиран от шепа евреи. за военните престъпления на руснаците, американците и англичаните и за измисления холокост няма да отваряме дума. нито пък за истинските лагери на смърта къдет 3 милиона германски войници са оставени да умрат от студ и глад докато завоевателите са се изреждали на жените и децата им. този ден е срам за европа.
35
12
 
9
 
! Отговори
До 42 преди 7 години
Първо неграмотнико фашизъм има само в Италия. Това за общата ти култура. Относно невинните милиони жертви германци, десетките хиляди изнасилени при навлизането на Съветите...това говори за деградацията ти като човешко същество. Ти не си Българин. Българин не може да няма сърце.
34
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В една война няма добри и лоши. Има само жертви на парите и интересите на шайка охранени ***, които манипулират тълпите. Винаги е било така и винаги ще бъде така. Вие знаете защо.
33
10
 
24
 
! Отговори
Коста преди 7 години
А някой да спомене жертвите германци? По заповед на алкохолика некадърник Чърчил и Рузвелт само при бомбандировките на Дрезден са загинали над 500 000 души. Цивилни, жени и деца. Такова варварство историята не познава. Без никакво отношение и смисъл от стратегическа гледна точка. Просто садизъм. Дразни ме, че няма обективност. Пропаганда...
32
8
 
21
 
! Отговори
СЛАВА РУСИ преди 7 години
До РумянаНе само с Русия, но със всички славяноговорящи страни трябва да се обединим! Трябва да има славянски съюз! Западните страни не си гледат о( раните задн(и)ци, но и нагли на всичкото отгоре.....
31
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ИванДа: "След първата не замезвам!" Уникален филм наистина. Наскоро го гледах отново в Ю Туб, въпреки, че с твърде бедно качество, но си заслужава...
30
15
 
18
 
! Отговори
Аркан преди 7 години
Този ден не е наш ден. С уважение към всички загинали. Хитлер ни даде историческо обединение на земите, като в реч го обяви за историческа несправедливост спрямо българите. Ние от нсционалсоциалистите сме видяли само добро. Това е истината. За жалост мечтата на фюрера за Нова Европа не се сбъдна.
29
8
 
26
 
! Отговори
Иван преди 7 години
Имаше на времето един руски/съветски /филм с големия съветски актьор-Бондарчук--СЪДБАТА НА ЧОВЕКА--разтърсваща история за 2-та св. ВОЙНА.Сега само ни остана да си плюем Плюнките,без да ни е ясно ЗАЩО...?Русия си остава Русия--широка ДУША--НЕОБЯТНА и НЕРАЗБРАНА от много хора...