4-годишни с iPhone-и, сами до WC-то не могат да идат

Първолаците пък масово не могат да водят разговор, имат забавена реч
Обновена: 10 май 2016 12:01 | 10 май 2016 11:44,
35
4-годишни с iPhone-и, сами до WC-то не могат да идат
Снимка: Reuters, архив

Четиригодишни деца знаят как да боравят с iPhone, но не могат да проведат смислен разговор или да отидат до тоалетната сами, съобщава в. "Дейли мейл", позовавайки се на доклад за нивото на британските ученици.

Почти един на трима ученици в първи клас не е готов за класната стая, а експерти по образованието изчислиха, че 194 000 ученици ще бъдат зле подготвени в началото на учебната година през септември.

Шокиращият доклад хвърля вината за тези факти върху родителите, които пренебрегват развитието на децата си, защото са обсебени от смартфоните си, пише БТА.

Четиригодишните "знаят как да използват тъчскрийн, но нямат идея как се води разговор", казва един от директорите, участвали в проучването.

Информационната и консултативна услуга за директори на учебни заведения "The Key", която провежда изследването, се допитва до над 1000 преподаватели в начални училища във Великобритяния и открива, че десетки хиляди ученици тръгват на училище без елементарни способности за комуникация и хигиенни навици.

Учителите докладват, че 8 от 10 първокласници страдат от липса на социални умения и забавена реч.

Преобладаващата част от 1188-те директори на училища, взели участие в изследването, казват, че 6 от 10 ученици тръгват на училище с умения за четене и писане, които са под очаквания стандарт.

Липсата на нормална подготовка прави задачата на учителите още по-тежка, заключава докладът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: iPhoneтоалетнапроучване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
Gosy преди 7 години
Ба по вероятно е кои ги кара на почерпка да му подирим сметка пък тои ще си каже сам отде е дошло това
26
0
 
0
 
! Отговори
gost преди 7 години
Като на ония водещи в един клуб де си прехвърляли топката от един на друг иси мислели че и другите са *** като тях ами игнев и семержиев то явно за игнев човек на 43 е златната възраст нее простено но за семержиев е за всеки влак си има пътници живота рано или късно учи кои е истински и кои не а дотогава благодаря особенно на семержиев дето ми е длъжник особенно много и съжалявам че съм се занимавал с него мислеики го за приятел
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 31Вие така ли учите и обичате вашите деца ! От пет годишни с телефоните ! Браво на вас . Аз на моя не давам изобщо да се докосва до тези вредни красти и доста често го карам да спортува с приятелчета , да си кара колелото, да конструира нещо и не защото не го обичам, а защото това е полезно за детето, а и вярвай те ми по интересно му е от iphone-а. А като стане достатъчно голям да ходи да работи и да си купува ако ще и мега-пфоуни , гига-таблети за тера-парици . Бих завел детето си на аркадни игри ,ако имаше още, да му дам пари и да играе с кеф до колкото му е лимита . Жал ми е, че на
24
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 30 - Е предполага, че родителите каквито и да са, си обичат децата. Защо да ги наказват с Хандроид?
23
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Я им дайте по един андроид на дечорлигата да се по...образоват малко :)))) . Хакване ,кракване, рутване , бутване ;) . Сваляш си и... качваш каквото ти е на кеф и... от където си искаш :))) .На шийтнята какво да и правиш, има две кирливи пограмки за хакване и.. да имаш нерви за кабели и акаунти и тоалетни долари за плащане, аре може и юро - ограничен затворен код, като собствениците им :)))))))))) Айде всички огризки на училище, тръгнали да ми се фръцкЪт и пръцкЪт на улица с някакви сметала от каменната ера. Като о...дъртеят и памперс няма да знаят как да си сложат :)))
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами те и по - големите с айфон имат същите проблеми... ;)))
21
0
 
4
 
! Отговори
до 17 преди 7 години
Книгите обaче не сa били достaтъчно. Пише се " вaкaнцИИ".
20
0
 
7
 
! Отговори
1234 преди 7 години
Те и 13 годишните вече са майки ,но ако ги питаш колко е 6х8 от табицата за умножение незнаят колко е.....ако изобщо са чували за това нещо" таблища за умножение"
19
4
 
6
 
! Отговори
хммм преди 7 години
Не си разбрала въобще за какво говоря. Писах че съм учил до 12 клас висша химия, преотривахме сложни физични закони, дълги матем. уравнения, кога умрял третия крал на Египет...пълнят ти главата до 12 клас с неща които не те интересуват и те задължават да ги знаеш. До 8 клас е може би Ок, но след това ще е по-добре да учиш това което те интересува, защото иначе бързо губиш интерес към ученето и е трудно да се създадат специалисти. Учиш неща, които не ти трябват, освен да се правиш на гол. работа
18
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Умните телефони са пълен аналог на електронните часовници от "Пътеводител на галактическия стопаджия". Скоро ще плащаме и за iToiletPaper и за електронно обучение как да си бършем... Навремето се смеехме, че на сешоарите в Америка пишело да не се използват в банята под работещ душ...
17
1
 
17
 
! Отговори
except me преди 7 години
До хмммНе знам дали съм имала късмет, но съм много доволна от образованието, което получих в училище. Аз пък нямах интерес към физиката и математиката, но винаги съм смятала, че човек трябва да има по-солидни знания за нещата, които отрича. Как самата аз бих разбрала, че обожавам химията, ако не бяхме започнали да учим органична химия и да открия красотата й? Или пък - не знам дали Ви се е случвало да дочуете разговор на непознати и да откриете, че говорят някакви безумия? Знанието е сила.
16
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Скоро гледах филма "Idiocracy". Много добър :) А е от 2005. Тогава такива проучвания нямаше...
15
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Технологии, няма как да се изостава, умните и кадърни деца пак ще се образоват, а другите, със или без смартфони ще си останат прости.
14
1
 
14
 
! Отговори
Аз преди 7 години
До АнонименНе само затова. Вече не е безопасно да си пуснеш детето само навънка. Аз като играех, се приберах само за обяд и после до тъмно пак навън. А и ако игрищата са добре поддържани, няма да са без деца, със сигурност. Прашни, мръсни, без подходяща настилка, счупени люлки - това е на повечето места.
13
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е прогрес, а е регрес. Децата трябва да започнат да използват технологии но поетапно и на по-късен етап от живота си, а не от ранна възраст. На първо място трябва да се набляга на умственото развитие с минимално излагане на каквито и да е технологии и едва след като човек се е формирал като личност да започне да ги използва активно.Хората, които са ви създали днешния техно свят, навремето са ползвали мозъците си, а не смартфоните.
12
10
 
17
 
! Отговори
хммм преди 7 години
Коне с капаци. Системата на образованието не е променяна от както е създадено то. Само че света много се промени за последните 1000 години, проблема не е в децата. Трябват промени, които да накарат учениците да им харесва ученето. И до ден днешен се чудя защо учих до 12 клас клетъчно ниво по биология и сложни химически формули и физични константи по физика. Впоследствие станах архитект.
11
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А пък аз, за разлика от дядо ми не умея да яздя магаре и колкото и да ме е срам ще си призная, че не съм особенно сръчен с мотиката. През ваканцийте, когато ходих на село, баба ми все ме гълчеше, че вместо да отида да помогна на дядо си да полее доматите, съм седнал да чета някакви си книги. Но въпреки това, колкото и да звучи парадоксално се оправям някак си с живота.
10
4
 
16
 
! Отговори
мда преди 7 години
Ще изкажа едно еретично мнение.. но ако някой се опита да се замисли малко по задълбочено... Речта е развивана много дълго време с цел комуникация. Какво ще стане ако света се промени дотолкова (не в чак толкова далечно бъдеще), че комуникацията да не изисква разговор? В Япония децата употребяват калкулатори от малки. смятането наум е архаизъм според някои. :) може би сме свидетели на една колослана промяна и скоро ние с нашите разбирания ще сме динозаври...
9
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кварталното футболно игрище преди се ползваше от сутрин до вечер, всички деца спортувахме до скъсване. През свободното си време разпускахме с разходки и каране на велосипед, и само когато беше лошо времето играехме на видеоигри вкъщи. Днес това игрище е буренясало и се разпада, познайте защо- защото всички деца от квартала мажат с пръсти на смартфоните.
8
5
 
11
 
! Отговори
аз преди 7 години
малки зомбинца.вървят по улиците,пресичат дето им падне забили празноглавите тикви в телефоните.как да не ги гази човек такива,ама ми е жал за колицата.