Какво ви пречи да се отървете от наднорменото си тегло?

5 пречки, които ви държат в омагьосан кръг
16 май 2016 22:28, Теодора Драгоева
5
Какво ви пречи да се отървете от наднорменото си тегло?
Снимка: outnow.ch

Има един тип хора – емоционални консуматори, които „лекуват“ проблемите и нервите си с ядене. Има друг тип хора, които цял живот редуват периоди на гладуване, когато са слаби, с периоди на отпускане, когато са с наднормено тегло.

Ако сте един от тези хора, вие вече може и да сте се отказали от идеята, че можете да бъдете стройни, без диети.
Трайното намаляване на теглото е умение, което всеки може да постигне, стига да подходи правилно.

Важно е да усвоите това умение, ако не искате да се сблъсквате с едни и същи пречки отново и отново.
Целта е да разберете какво ви препъва по пътя към идеалното тегло, за да се научите как да се преборите и да изчистите пътя си към целта.

Ето и пречките, които подкопават успеха ви:

Пречка 1: Вашият начин на мислене работи против вас

Всяка неуспешна диета ви обърква и ви кара да чувствате неудовлетвореност. Следващият път, когато почувствате, че сте готови да се откажете от здравословния си режим на хранене, задайте си въпроса „Какво мога да науча от това, за да мога наистина да отслабна по ефективен начин?“. Може би има нещо вътре във вас, което ви пречи на първо място. Просто се замислете какво винаги осуетява плановете ви да се сдобиете с хубаво тяло (слаба воля, лакомия, липса на спорт, липса на постоянство, нездравословен начин на живот и други) и работете върху себе си.

Пречка 2: Вие ядете излишно много заради емоциите си

Ако сте стресирани в работата си, не се борете със стреса с храна. Ако животът ви е скучен, яденето няма да го направи по-забавен. Само ще трупате излишни килограми всяка година. По-добре намерете друг начин да се справяте с емоциите си, без храна. Първоначалната съпротива на тялото ви да се откажете от обичайния си източник на комфорт ще бъде голяма, но ако си наложите да не угаждате на емоциите си с хапване, ще имате големи резултати. Слушайте сигналите за глад на тялото си и се научете да разпознавате кога наистина сте гладни и кога ядете по навик, от лакомия или от скука.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
0
 
! Отговори
bros преди 7 години
Спорт и музика ;) Демек, физически и емоционален комфорт за всеки
4
2
 
7
 
! Отговори
вергил преди 7 години
Лакомията води до напълняване,нищо друго.Аз съм на 41 години и тежа 69 килограма при 173 см височина.Но не ям сладкиши и тем подобни,не пия газирани напитки и ям не повече от филия хляб на ядене.Има и хора,които ядат каквото си поискат и не напълняват,но те са не повече от 4-5 процента.Останалите трябва да внимаваме какво ядем.
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не само ниските хранителни качества, а и гигантските им калории, които на опаковката са за 100 грама от продукта, а не за целия пакет. Много десерти съдържат половината от калорийната норма за целия ден и дори повече, а разяждат вместо да засищат и за едно хранене. Реално за да качиш един килограм е достатъчно да ядеш едно малко пакетче бисквити над нормата си в продължение на една седмица, а за да го свалиш, да избягаш два класически маратона.
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако не се касае за болест на обмяната причината е комбинацията от лакомия и лесното набавяне на храна. Праисторическият човек преди да се нахрани се е налагало доста да потича след храната си, а сегашният тича след хранене, и то не всеки.
1
3
 
15
 
! Отговори
Иван преди 7 години
Главната причина все повече хора да са дебели е много ниските хранителни качества на много от храните които се предлагат и които много хора консумират без да се замислят. Храни с рафинирани въглехидрати, захар, растителни мазнини с полиненаситени мазнини, транс мазнини и др. не притежават необходимите витамини, минерали и нутриенти необходими за нормално функциониране на тялото а предоставят само "празни" калории и нарушаващи нормалното функциониране на метаболизма.