Жената се чуди 6 месеца какво да облече

Страдали и от "гардеробен гняв" – нямало какво да облекат
6 юни 2016 20:30,
6
Жената се чуди 6 месеца какво да облече
Снимка: архив, Ройтерс

Едва ли има мъж, който да не е наблюдавал в недоумение как нежната му половинка стои пред препълнен гардероб, твърдейки, че няма какво да облече. Резултатите от проучване, направено във Великобритания, показват колко време е необходимо на дамите, за да вземат решение за облеклото си, пише в. "Дейли мирър".

Анкетата е обхванала 2000 души. Резултатите от нея показват, че жените се колебаят при избора на дрехи около 17 минути дневно. Това се равнява на четири дни годишно или на близо шест месеца от живота им във възрастта между 18 и 60 години.

Допитването разкрива също, че заради невъзможността да вземат решение за облеклото си, въпреки времето, което са прекарали вторачени в препълнения гардероб, 62 процента от представителките на нежния пол са изпитвали "гардеробен гняв" - неоправдани гневни изблици заради това, че няма какво да облекат.

Въпреки че дамското поведение при избор на дрехи често изненадва мъжете, се оказва, че те не отстъпват на половинките си, когато трябва да вземат решение за облеклото си. Представителите на силния пол отделят 13 минути дневно - еквивалент на три дни годишно, опитвайки се да решат какво да облекат. Анкетата разкрива, че един на петима мъже разхвърля дрехи из цялата стая, докато подбира облеклото си за деня, докато над една трета от представителите на силния пол поне веднъж са изпитвали "гардеробен гняв".

Проучването показва още, че гардеробът на средностатистическия британец съдържа 152 артикула, но едва 44 процента от тях се носят редовно. Същевременно внушителните 57 процента от гардеробните артикули остават необличани. Жителите на Острова са собственици средно на 16 дрехи, които са обличали само веднъж, а други 11 все още са със закачени на тях етикети. Един на 20 британци къта в гардероба си над 50 артикула, чиито етикети все още висят на тях.

Осем процента от участниците в допитването споделят, че имат над 300 принадлежности за носене в гардеробите. Въпреки внушителното количество, един на всеки 20 души се оплаква поне веднъж седмично, че няма какво да облече.

Петнадесет процента от анкетираните признават, че изборът на облекло се превръща в истинска драма, в резултат на което настроението им за остатъка от деня тотално "се скапва".

Десет процента от участниците в допитването не крият, че дори са закъснявали за работа заради времето, което са прекарали в колебание какво да облекат. Един на двадесет души е пропускал важно събитие поради същата причина. Над двадесет процента от дамите признават, че изборът на дрехи е ставал повод да се карат с партньорите си, като 14 процента от тях са отказвали да излязат, твърдейки, че няма какво да облекат.

Близо 30 процента от британците казват, че в гардеробите им цари пълен хаос, а близо 50 процента споделят необходимостта от основното им прочистване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: гардеробоблекложени
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
1
 
! Отговори
bros преди 7 години
Митак, абсолютно верно е. Моята екс с гигантско недоумение съм я гледал, как зяпа препълнен трикрилен гардероб, пълен с рокли, блузи, ризи и пр... И накрая земе се облече кат еврейска стара мома ;)
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А мъжете през това време се чудят какво кола да си купят.
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
66% от населението е с IQ под 100 и това няма нищо общо с доходите, които получава. В едни региони има глад, а в други излишества - такъв е живота.
3
3
 
2
 
! Отговори
212 преди 7 години
висящите дрехи с етикети са продукт на спонтанни решения...за които мятаме голяма част от доходите си и докато се решим все пак да облечем някой ***, той вече ни е тесен :-)
2
4
 
1
 
! Отговори
англичани-повлекани преди 7 години
Ами като дебелеят бързо какво да им стане. Половината гардероб пълен с отеснели дрехи, другата- непрана, лежи по земята( разхвърляна)
1
4
 
6
 
! Отговори
Митака преди 7 години
Ами жените са па..тки, мислят 6 месеца какво да облекат и на края избират на грозното.....