Диктатори в модата: Джузепе Заноти

Майсторът на сексапилните и женствени обувки
16 юли 2016 20:50, Криси Табачка
0
Диктатори в модата: Джузепе Заноти
Снимка: Getty Images

Роден в село близо до Римини, Италия, Джузепе Заноти е известен със създаването на съвременни, авангардни и модерни обувки.

Неговият подход към дизайна е симбиоза между архитектура и артистичност, дълбочина и лекомислие. По негови думи, обувките, които създава са емоционални, сексапилни и женствени.

Дизайнерът започва своята кариера в модата през 1980-та година, работейки с местни майстори и скоро стартира работа на свободна практика за модни къщи като Missoni, Roberto Cavalli, Dior, Thierry Mugler, Ferre и Valentino.

През 1994 година дизайнерът добива ресурси, за да поеме малка компания за производство на обувки. На фабриката „Vicini”, Джузепе Заноти посвещава своята енергия и време, за да проектира и създаде своя собствена линия и евентуално да се прочуе.
Дизайнерът започва своята кариера с работилница и 15 души служители и стига до компания с над 350 майстора, произвеждайки повече от 480 хиляди чифта луксозни обувки за жени.

През 2007 година, Заноти отваря своя първи бутик в Милано, а след това и в Лондон, Стокхолм, Ню Йорк, Москва, Париж, Дубай и други.

В допълнение към тези постижения, той е създавал обувки за марки модни къщи като Thakoon Panichgul, Delfina Delettrez, Proenza Schouler, Vera Wang, Christopher Kane и Pierre Balmain.

Марката Giuseppe Zanotti развива дейностите си и портфолиото си със създаването на чанти, бижута и маратонки. Колекциите включват едновременно както мъжка, така и женска мода.

Усилията, които той полага, определено не остават незабелязани. Дизайнерът два пъти е награден за Дизайнер на годината.

Още по темата можете да четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари