7 житейски умения за 7-годишните ни деца

Вижте какво детето да усвои, за да има известна независимост
31 юли 2016 14:39, Теодора Драгоева
5
7 житейски умения за 7-годишните ни деца
Снимка: outnow.ch

В днешния високотехнологичен свят децата научават много новости, които ние не сме имали на тяхната възраст. В същото време те понякога пропускат да усвоят основни житейски умения, които са важни.

В днешно време 7-годишните деца се оправят със смартфон, но малко от тях могат да си направят закуска.
Вижте кои основни житейски умения да предадете на детето си преди то да навърши 7 години, за да има известна независимост:

1. Да може да си приготви нещо за ядене

Важно е едно 7-годишно дете да може да си направи закуска или лек обяд. То трябва да е наясно как да включи/изключи микровълновата печка, за да си стопли млякото. Да знае и какви продукти да сложи в сандвича си.

2. Да научи с какъв градски транспорт може да стигне до дома си

В случай, че детето ви се изгуби в някакъв момент, то трябва да си знае адреса и да познава градския транспорт, който стига в близост до дома му.

3. Да може да си почисти раната

Важно е да научите детето си да не се побърква, като види кръв. Това означава да му покажете как да измие раната си, да я дезинфекцира, да си сложи лепенка или превръзка.

4. Да подрежда стаята си

Едно 7-годишно дете трябва да може да си подрежда бюрото и дрехите в гардероба. А също и да може да си оправи леглото, както и да си пуска винаги водата в тоалетната, след като я е ползвало.

Вижте останалите в TIaloto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: детевъзрастумения
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
2
 
! Отговори
вин петров преди 7 години
Тези съвети, за седем годишно дете може да ги дава само *** извратеняк!Да си приготви храна!-ами те 27 годишните им е трудно да боравят с ножДа ползва градският транспорт!-след два дена може да е муле на дилъритеИма страни ,където е подсъдно да оставяш дете без надзор поне до 14 години и отнемат родителски права извратени, безидейни, псевдожурналистчета!!!
3
1
 
5
 
! Отговори
bros преди 7 години
Но да може да си избърше гъзa и дума не става... Браво, майки!
2
3
 
2
 
! Отговори
REALLY преди 7 години
Моето е на 11 год и не може нито 1 от изброените.
1
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Детето ми е на 6 години.Нямаме микровълнова фурна и детето ми не знае как се ползва.Но знае, че:Не трябва да се качва в коли на непознати и дори познати. Не може да влиза в чужди къщи, освен ако не е придружено от родител.Ако се изгуби в някой голям магазин, да се огледа за служител (различава ги по униформите) и да каже, че се е изгубило.Ако по някаква случайност се озове само някъде, знае как да набере 112 и да потърси помощ.