Милионер непукист: Уволняваш 11 хил. – разпускаш на яхта

Сър Филип Грийн – грозното лице на британското предприемачество
Обновена: 19 авг 2016 15:55 | 19 авг 2016 15:22,
55
Милионер непукист: Уволняваш 11 хил. – разпускаш на яхта
Снимка: кадър SkyNews

Сър Филип Грийн - милиаредер, който си почива на яхта. На пръв поглед – нищо интересно.

Той обаче разбуни духовете във Великобритания - в момент, когато неговата компания BHS съкращава близо 11 000 души персонал, той си отмаря. На яхта.

След колапса на фирмата му, журналисти от Sky news отишли до Гърция, където почива милионерът, за да го попитат: Защо са уволнени 11 000 от работниците му?

Бизнесменът обаче отказал да говори пред камерите, останал на яхтата си за 100 милиона паунда, и пратил екипа си да говори с журналистите.

"Ще говори, когато е готов!". Такова било посланието им. По-късно милионерът склонява на разговор, но избеснява от въпросите и заплашва журналистите да повика полиция, освен това им казал, че ще запрати камерата им в морето.

От седмици британският бизнесмен е под прицел на Острова, след като служителите на компанията му BHS, профсъюзите и някой британски депутати го разкритикуваха, че е продал веригата си за домашни потреби за 1 паунд.

Положението на милионера е в рязък контраст с това на служителите на BHS от април, когато са засегнати 11 000 работни места.

Филип Грийн отмаря в Средиземно море, на яхта с 40 души екипаж, включително готвач и човек, който да разхожда кучетата му.  Във Великобритания той все по-често е сочен като неприятното лице на предприемачеството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
0
 
! Отговори
Шаран БГ преди 7 години
Имаше един Окуджава.. Тай пееше : "Девет грама в сърцето - почакай , не бързай ! Не ми върви в живота, ще ми потръгне в смъртта ! " А, май не беше точно така.......
43
0
 
2
 
! Отговори
Сп???нс преди 7 години
Отваряш Википедиа-та и четеш ,че е роден 52-ра "into a middle class Jewish family"....
42
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЙовоTи остави майтапа, ама да не се окаже, че този "английски" бизнесмен е всъщност руски олигарх от свитата на Путин.В Лондон е пълно с такива.И се познават по особената показност и наглост.
41
2
 
4
 
! Отговори
Йово преди 7 години
Това е руска пропаганда която опитва да се почерни западните бизнесмени като този господин които в бъдеще да могат да инвестират в България! Западните бизнесмени се грижат до последното си пени за своите служители.
40
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БОЙКО БОРИСОВВАСИЛ БОЖКОВ....................ТЪЙ, ЧЕ ИМАМЕ СИ ГИ ТАКИВА!
39
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До стефчоЛекарството против капитализмане е комунизма.Пробвали са го, не лекува. Даже има обратен ефект - по-върло връщане към капитализма. Даже и виц има по този въпрос.Попитали радио Ереван...
38
4
 
5
 
! Отговори
стефчо преди 7 години
това е целта на капитализма майна,да имаш роби"работници" които те правят богат за тяхна сметка-честит да ни е в най-дивата си форма!
37
0
 
6
 
! Отговори
Интернационалът, маа преди 7 години
До Ох божееееееееАло, Марсилезата,май си ходил на Бузлуджа само заради кебапчетата хахахахахахаНейсе, в тон с останалите си.
36
0
 
3
 
! Отговори
Ох божееееееее преди 7 години
До Марсилезата"На крак о парии презрени, на крак о роби на труда"То това беше Интернационалът, ама айде.
35
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен"Като гледам какви успехи жъне при капитализма евроатлантическа България и как е вързала и цъфнала в сравниение в предишната система, се чудя защо е тази носталгия по соца и винаги се говори за соца."Ми така де братче, ама как пък толкова не го построихте това Светло бъдеще?Какво не ви стигна?Кой ви пречеше? Имахте пълна и тотална власт, а някой се обадил - марш в Белене.Имахте помощта на Големия Червен Братушка. Безплатни суровини, огромни пазари...Какво стана, другаре???
34
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименКапитализмът в България се роди мъртъв, изроден, брутален и мутренски, защото пак комунисти го направиха.Не забравяме как бай Жвятко наричаше мутрите "нашите момчета",как Луканков раздаде държавата в куфарчета на партийни милионери...
33
3
 
10
 
! Отговори
Шоп преди 7 години
А не е ли редно да кажат едно мерси, че толкова години им е давал хляб, питам аз?
32
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Eх другаре, ми навремето и другаря Живков имал яхта (Балкан),пък даже и не знаехме.
31
3
 
5
 
! Отговори
Марсилезата преди 7 години
На крак о парии презрени, на крак о роби на труда
30
1
 
4
 
! Отговори
баш преди 7 години
Та даже човека е "милиаредер" а не точно "милиардер" в първото изречение...Що така бре Борянче?
29
0
 
8
 
! Отговори
Стига деее преди 7 години
Добре де едно не мога да разбера, безхаберие или чисто и просто никакво внимание е това в първото изречение да го наречете милиардер и после до края на статията цели два пъти да го наричате милионер...Може би по време на писане на статията някои от бизнесите му така се е сринал, че той е загубил много пари и вече е просто милионер....
28
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не мога да разбера какво различно прави от неговите 11000 хиляди работници ,те са без работа и си почиват, той е без работа и си почива.Единствената разлика е избраното място .
27
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Все едно чета за *** Нинива........едно към едно са с тоя.
26
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То и тук има обезщетения за безработица. Миналата година си взимах 1500 лева от държавата и си свирках 3 месеца докато си намеря нова работа. Даже поспестих някой лев, но и съм внасял преди това. :)
25
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименКапитализмът едва ли е най-съвършенната система,но понеже дрогарите се провалиха в достигането на заветното "светло бъдеще"ще трябва да се задоволим него.....Като гледам какви успехи жъне при капитализма евроатлантическа България и как е вързала и цъфнала в сравниение в предишната система, се чудя защо е тази носталгия по соца и винаги се говори за соца.