Британка повика линейка, болели я краката от шопинг

Дори отпуснала връзките на обувките си, но не помогнало
4 сеп 2016 09:46, Елка Василева
20
Британка повика линейка, болели я краката от шопинг
Снимка: архив, Reuters

Британка на 32 години си навлече гнева на бързата помощ, когато повика линейка, за да я закара до дома й, защото краката й се подули от продължително обикаляне на магазините, съобщи АФП.

"Ние на сме таксита" - написа в Тwitter отговорилата на обаждането й служителка.

Жената се обадила от Стратфорд на Ейвън и заявила, че е вървяла цял ден, краката я болят и не може повече. Тя дори обяснила, че отпуснала връзките на обувките си, но това не помогнало. Обаждането й е записано и разпространено сред работещите линейки.

Служителката от бърза помощ й напомнила, че линейките са за спешни случаи, за да спасяват хора, както и че техен автомобил може да я закара до най-близката болница, но не и до дома й.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: линейкабританка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това само показва колко свободни като манталитет се чувстват британците. Отказали са й, но може би все пак са й оказали някаква помощ. В Швеция обаче нямаше да й откажат транспортиране до дома, там са още по- отворени към нестандартните хрумвания и още повече към нуждите на хората. В Швеция ако човек си изгуби ключовете за колата.или дома и се обади в полицията,, пристигат 3 коли: полиция, линейка и пожарна и на място се решава кой да помогне. Това българското съзнание изобщо не може да си го представи!
9
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо да не я повика, като здравеопазването на практика им е безплатно? Тук е такова само за шведите! Останалите плащат осигуровки, плащат на касата в лечебното заведение, плащат на доктора, изобщо...плащат! А по здрави не ставаме, защото бизнеса трябва да се разширява, лекарите по закон са търговци.
8
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде Brexit по-бързо, такива не трябват на Европа.
7
0
 
19
 
! Отговори
Jittans makes tha sa преди 7 години
Ами че то българските jitane правят това непрекъснато. Даже бият лекарите и сестрите в добавка.
6
2
 
4
 
! Отговори
хах преди 7 години
" Ние на сме таксита" - На сте ли?
5
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А тая и...ка мислила ли е, че докато разкарва линейката за глупости, някой може наистина да се нуждае от помощ, а да не може да я получи, защото на тая и се подули краката! И после "баба ми получи инфаркт, ама линейката закъсня!", ами ще закъснее, защото са били заети да се занимават с поредния ненормалник, който си е правил майтап.
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 3И какво лошо има линейките да се из олзват само за спешни случаи: шок, кома, катастрофаНие по- богати ли сме от Англия
3
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Може да е смешно, но я опитайте у нас да извикате линейка , трябва да им кажете, че сте изпаднали в кома, за да дойдат и то след половин час най-рано.А какво ще направят като дойдат е отделен въпрос
2
1
 
15
 
! Отговори
бай Петко преди 7 години
Лигльовци ...
1
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така е и нас.Само че, ако наближават избори журналистите са длъжни да пишат срещу " лошите" доктори. Хонорар за такива статии им плаща всяка опозиционна партия