Диктатори в модата: Майкъл Корс

Дизайнерът, който създаде концепцията за спортно-елегантен лукс
10 сеп 2016 13:14, Криси Табачка
1
Диктатори в модата: Майкъл Корс
Снимка: Reuters

Роден на 9-ти август 1959 година, Майкъл Корс е дизайнер от Ню Йорк. Той е разпознаваем из целия свят с концепцията за спортно-елегантен лукс.

Нещо повече – той е главен творчески директор и почетен председател на KORS (Michael Kors Holdings Limited).
Дизайнерът е син на бившия модел Джоан Корс и Карл Андерсън. Когато е едва на пет, майка му се омъжва повторно за Бил Корс. Майкъл учи в гимназията Кенеди.

Истинското му име е Карл Андерсън и след смяната на Корс, майка му му дава възможност да промени и малкото си име така, както му харесва най-много.

От най-ранна възраст, Майкъл е привлечен от модата. От своите тийнейджърски години започва да създава и продава дрехи от мазето на семейната къща, която нарича Icon Butterfly.

Дори когато е още бебе, Майкъл Корс се появява в реклами на различни продукти, сред които зърнени закуски и тоалетна хартия. По-късно, когато майка му се жени, тя го моли да направи сватбената ѝ рокля.

През 1977 година Майкъл Корс присъства в Модния технологичен институт в Ню Йорк. Въпреки това, той прекратява ученето там след девет месеца и започва работа в бутик, в който има възможността да продава и собствените си дизайни.

За кратко време, Даун Мело от Bergdorf Goodman открива таланта на дизайнера. Тя го моли да покаже колекциите си на купувачи и от този момент неговите изделия се продават в бутика.

Цялата статия за дизайнера четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.