Кой е най-досадният звук? Хрррррр...

Хъркането се оказа най-недолюбваният и неприятен шум
14 сеп 2016 21:55, Красимир Ангелов
2
Кой е най-досадният звук? Хрррррр...
Снимка: Reuters

Съпружеският кошмар - хъркането, оглави странната класация на най-досадните звуци. Това сочат резултатите от допитване, посветено на днешното честване във Великобритания на първия Национален ден на тишината и спокойствието, пише "Дейли мирър".

Цели 60% от участниците в допитването не крият, че най-смущаващият шум за тях е хъркането на половинката им. След това следват мляскането, кучешкия лай, барабаненето с пръсти по дъска или бюро и шумното сърбане на течност.

В Топ 10 на досадните звуци попадат още автомобилните аларми, шумните мотоциклети, разговорите на висок тон по мобилен телефон, ранното запалване на автомобилен двигател сутрин и бебешкия плач.
 
Интересно е, че в топ 50 на най-дразнещите звуци са намерили място и няколко световно известни песни като "Baby" на Джъстин Бийбър и "Gangnam Style" на корейския рапър Сай, както и парчето "Crazy Frog".

"Дразнещият шум е един от големите кошмари на съвременния живот. За беда повечето досадни звуци ни съпътстват у дома, независимо дали идват от хъркащия до нас партньор или от центрофугиращата пералня, когато искаме да гледаме любимото си предаване по телевизията. Лошото е, че няма как да се спасим от тях.

Единственото, което можем да направим, е да потърсим начини поне за кратко да се отърсим от заобикалящите ни шумове", казва говорител на компания "Уърлпул", по инициатива на която е учреден днешният Национален ден на тишината и спокойствието.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
2
 
! Отговори
NEPRI преди 7 години
Най-неприятно е да поздрави на Нова година Гоцетo от Сириш Тник.
1
0
 
3
 
! Отговори
дърт преди 7 години
Пропуснали са най-досадните звуци - предизборна реч на политик!

Спонсорирани публикации