Наздраве на пушачите! Цигарите вървят с чаша вино

Червеното вино неутрализирало състаряването на артериите
17 ное 2016 10:08,
9
Наздраве на пушачите! Цигарите вървят с чаша вино
Снимка: архив Reuters

Германски учени обясниха защо трябва винаги да пием червено вино, когато пушим - напитката съдържа феноли, които подмладяват артериите, увреждани от никотина, пишат "Дейли мейл" и БТА.

Изследователи от университета в Саарланд препоръчват да пием една-две чаши червено вино, преди да запалим цигара. Това ще предпази кръвоносните ни съдове в краткосрочен план. Напитката, богата на феноли, стимулира производството на азотен оксид, който подмладява клетките.

По този начин този процес донякъде неутрализира ефектите на никотина, известен с това, че възпалява артериите и състарява клетките.

Германските учени предупреждават, че виното едва ли ще помогне на заклетите пушачи. Но то ще е полезно за случайните пушачи. Техните опити доказали, че червеното вино действа като защитна преграда за артериите.

При опитите били поканени 20 доброволци непушачи, които по време на тестовете изпушили три цигари. Половината от участниците пили червено вино един час преди да запалят, докато достигнат алкохолна концентрация в кръвта от 0,75 на сто. Кръвта и урината на доброволците била изследвана преди и 18 часа след експериментите.

Участниците, консумирали вино, се оказали с по-малко увредени клетки под въздействието на никотина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
стефчо преди 7 години
тогава предлагам като си купувам цигари да дават с нея и бутилчица хубаво червено вино. Няма да се тровим я!
7
0
 
0
 
! Отговори
6 преди 7 години
Както и на тютюнопроизводителите. И цигарите и алкохола са вредни, пък ако щете и с дъвка идеал да ги консумирате.Срамота
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По същата логика можем да заключим, че стресът от изневярата не е толкова голям, ако половинката ви се обади да ви извести за самата изневяра 45 минути преди половият акт.П.с. Срамота е, че занимавате обществото с подобни глупости. В случая правите явна услуга на винарите и алкохолните босове, като цяло. Дано поне са ви заплатили добре за подобна пропаганда!
5
0
 
5
 
! Отговори
Перко преди 7 години
То ще рече и сланинка ... :)
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво вино. 5 промивка на джибрата не вярвам
3
0
 
10
 
! Отговори
Извънземен преди 7 години
Сега освен че пушим цигари ами и зорлен пияници ще ни направят с техните съвети :D :D :D
2
0
 
7
 
! Отговори
Граовец преди 7 години
За по-доброто усвояване на виното,от граовският институт са установили,че трябва да се добавя и по половинка ракия на ден ...
1
1
 
15
 
! Отговори
маке преди 7 години
думам ви язе ама не слушате правете му сметкая пушим по две кутий или 40 цигари две чашки по 200 грама си е близо половинка на цигара 40 половинки коко прави бе друзя 16 кила и они ке ме карат да работим на 16 кила вино денеска да бре