Да откажа цигарите ли? Не, по-скоро Facebook

Британците смятат социалните мрежи за по-вредни от пушенето
1
Да откажа цигарите ли? Не, по-скоро Facebook
Снимка: Reuters

Повече хора са готови да напуснат завинаги социалните мрежи, пред това да спрат цигарите през 2017 г., показа проучване на британски сайт за услуги, цитиран от "Дейли мирър".

В проучването участие взеха над 1500 човека. Един на всеки десет от тях отговори, че иска да напусне социалните мрежи, в сравнение със само 8 %, които искат да откажат пушенето.

"Новите изследвания показват, че прекаленото използване на социалните медии може да бъде вредно за здравето", каза изпълнителният директор на компанията Сохраб Джаханбани и допълни:

"Интересно е, че хората започват да обръщат внимание на негативното въздействие, което социалните медии може да окажат върху живота им и планират да откажат този модерен навик през 2017 г."

Използването на социални медии повишава риска от депресия сред младите хора, според проучване на Центъра за изследване на медиите, технологиите и здравето в университета в Питсбърг, публикувано миналия месец. Учените откриха, че хората, които използват навсякъде седем до 10 платформи на социални медии, са три пъти по-склонни към депресии или тревожност от тези, които ползват не повече от две.

Хората, родени след 1984 г., получават такова признание в социалните медии, че може да страдат от липса на самочувствие в истинския живот, сочи още изследването, цитирано от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И едното и другото само че феис е за забавление за разлика от другото