Мачу Пикчу - индианска магия в сърцето на Андите

Красиво, величествено, мечтана дестинация за много туристи
16
Мачу Пикчу - индианска магия в сърцето на Андите
Снимка: Reuters

Наричат го старото индианско селище в сърцето на Андите. Красиво, величествено, мечтана дестинация за много туристи. Мачу Пикчу – едно омагьосано място, в което докато се разхождаш, виждаш пред себе си история отпреди векове. Какво не знаем за него?

То е разположено в източната част на перуанските Анди или там, където река Урубамба се влива в басейна на Амазонка. Построено е през 15 век от инките в чест на техния владетел Пачакути.

Мачу Пикчу е един от най-важните исторически латиноамерикански обекти и обхваща площ от 32,500 хектара. Целият исторически комплекс, който включва дворци и храмове се намира на 2430 м надморска височина.

Като цяло климатът през деня е топъл и влажен, а през нощта е хладно. Температурите варират между 11 и 27 градуса по Целзий В периода ноември и март има повече дъждове.

Мачу Пикчу е едно от новите седем чудеса на света.

Градът е построен с така наречената техника "дялан камък". Камъните са оформени така, че да си паснат, без да се добавя хоросан. Забележително е, че дори игла трудно би могла да премине между два камъка.

На езика на индианците кечуа, Мачу Пикчу означава "старият връх" или "стара планина".

Много от камъните, които са използвани за построяването на този древен град, тежат повече от 50 тона.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вдичко е пълна измислица в статията. Това и слепец да си, ще разбереш, че е древен македонски космодрум. Камъните са 1:1с тея в Охридското езеро.
9
6
 
7
 
! Отговори
баи Ганю преди 1 година
Значи "Мачу Пикчу"според ония там е Стара планина.Значи наши пра българи са били там и те са му турнали името.***,булгарррр велик народ,велик макчо пикчо.
8
15
 
5
 
! Отговори
Берлин преди 1 година
Най-вероятно е построен от българите.

------------------------------------------------

В грешка си. Построено е от Путин, с помощта на Медведев и Лавров. Медведев е бъркал хоросана, а Лавров е изпълнявал частушки, за да спори работата.
7
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-вероятно е построен от българите. Архитектурата и използваният строителен материал са почти идентични с тези използвани от българите. Фактът че българите сме построили такава грандиозна структура като Мадарския Конник е доказателство че още тогава сме имали строителен капацитет да построим нещо от такъв размер. Аз не се съмнявам че е построен от българите.
6
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Винаги съм си мечтал да съм една прашинка чувството сугурно е невероятно :) Ей сега тръгвам за Мачу Пикчу или пък тръгвам за Рила като се пооправи времето.
5
1
 
14
 
! Отговори
Нас преди 1 година
До 1 въпрос на усещане ! За теб камънак ,за мен Величествено ! Усещаш ,че си една прашинка от природата !!!
4
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прекрасно място. Доколумбова Америка си има своето очарование и Мачу Пикчу е едно от многото места където то може да се улови. Пожелавам на всеки да успее да го посети. Аз бях там.
3
4
 
18
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
Текуща дезинформация като за туристи. Макчу Пикчу е Достроен от инките, а основите /споменатите 50 тонни камъни/ са построени от неизвестна цивилизация. Когато инките са се появили по тез места тя отдавна е била престанала да съществува. Същите бабини девитинини археолозите ги разправяха навремето за Трилитоните в Баалбек. После си признаха че всъщност римляните /които уж ги били изградили/ ги ползвали за основи на своите храмове. И до сега идея си нямат кой ги е построил....
2
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чакаме сега учените от БАН да ни кажат как аджеба индианците са тътрузили тия камъни на 2 430 м. надморска височина нали и колелото не са познавали.
1
35
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя камънак в тая пустош каква дестинация може да е, разбира се за изтънчения вкус на световните ценители това е мечтата на живота им да си направят селфи там и после да се фукат.