Знаете ли, че... Части от "Карибски пирати" са заснети в Ниагарския водопад?

Около 20% от питейната вода в САЩ минава през Ниагарския водопад
1
Знаете ли, че... Части от "Карибски пирати" са заснети в Ниагарския водопад?
Снимка: Reuters

Природата е създала невероятни красоти и чудеса по целия свят. Някои от тях много трудно могат да бъдат описани с думи, трябва да се видят. Едно от тях е Ниагарският водопад. Величествен, красив, а грохотът на падащата вода сякаш разказва на милионите туристи своята вековна история. Споделяме някои любопитни факти за Ниагара.

Ниагарският водопад се намира на границата между Канада и САЩ.

Ниагара са група големи водопади на реката със същото име.

Река Ниагара е с дължина около 58 километра – от езерото Ери до езерото Онтарио. Най-дълбоката част на река Ниагара е точно под водопада. Нейната дълбочина е равна на височината на водопада – 52 метра.

Около 500 други водопади в света са "по-високи" от Ниагара. Керепакупай меру или Анхел във Венецуела е най-високият водопад – 979 метра, през който обаче пада много по-малко вода. Комбинацията от височина и обем вода е това, което прави Ниагарския водопад толкова красив.

Ниагарският водопад е източник на водноелектрическа енергия.

Приблизително 90% от рибите, които "пътуват" през водопада успяват да оцелеят. Смята се, че бялата пяна, която се образува от падането на водата, действа като възглавница за рибите.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво общо има текстът на статията със заглавието? По същата логика можеше да напишете - Знаете ли, че част от "До Чикаго и назад" е вдъхновен от Ниагарския водопад...