Броени дни до финала на фото конкурса VIPA 2016

Наградният фонд е 41 000 евро
12 яну 2017 16:05, Александър Попов
0
Броени дни до финала на фото конкурса VIPA 2016
Снимка: Ивайло Маджаров

На 15 януари 2017 г. е крайният срок за участие в международния фотографски конкурс Voubs International Photography Awards 2016. Още с първото си издание конкурсът направи впечатление с внушителния си награден фонд и авторитетното си жури.

През последния месец се наблюдава сериозен ръст на регистрациите, които са се увеличили с 250 души. Днес броят на участниците е 433-ма от държави на петте континента между които Великобритания, Германия, Русия, САЩ, Канада, Тайван, Тайланд, Самоа, Хонг Конг, ОАЕ, Малайзия, Индонезия, Индия, Бангладеш, Южна Африка, Еквадор, Израел, Португалия, Румъния, България и много други.

Всички професионални и начинаещи фотографи могат да участват в една или няколко от категориите "Модна фотография", "Храна", "Архитектура", "Хора", "Репортажи" и "Най-атрактивни фотографии от България".

VIPA 2016 ще разпредели 41 000 евро гарантиран награден фонд между 31 участници, които ще се състезават и за голямото отличие "Фотограф на годината" придружено със статуетка "Златен Voubs" и премия от 5000 евро.

Потребителите на онлайн платформата Voubs.com имат правото да дадат своята оценка за състезаващите се фотографии, но най-голяма тежест в определянето на победителите ще има международното жури, съставено от професионални фотографи с опит и признание от Австралия, САЩ, Русия, ЮАР, Бангладеш, Израел, Португалия, Румъния и България.

Българският член на журито е Лилия Йотова, която е снимала десетки български и световни звезди, проекти за УНИЦЕФ и над 100 корици на списания. Тя стана председател на новосъздадената Асоциация на професионалните фотографи у нас – официален партньор на конкурса.

Първата церемония по връчването на отличията от Voubs International Photography Awards 2016 ще съвпадне с втория рожден ден на платформата. Събитието ще се състои през март в София и ще бъде съпътствано от паралелна образователна програма с международно участие.

Наградите на Voubs ще се раздават всяка година през март месец като за 2018 г. организаторите планират да връчат поне три статуетки "Златен VOUBS" в различни конкурсни дисциплини.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари