На всички им е студено: Спасяване на врабче за начинаещи

Понякога не се замисляме, но и птиците страдат в студа
12 яну 2017 17:45,
20
На всички им е студено: Спасяване на врабче за начинаещи
Снимка: кадър YouTube

Един мил жест на мъж от Айдахо, който видял врабче, замръзнало на метална ограда, сгря сърцата на социалните мрежи.

Нелсън Уилсън от Колдуел хранел конете си на Нова Година, когато видял врабче, замръзнало на оградата край варел с вода. Често птиците пиели вода от варела му.

"Вероятно тази клета птица е намокрила крачетата си, когато е излитала обратно", пише мъжът. Заради минусовите температури обаче не могла да излети.

Отначало се опитал да освободи птичето само с топлината на ръката си, но не било достатъчно. След малко обаче се сеща как ще го освободи.

"Колко прекрасен начин да почна Новата година", разказва мъжът, чиито жест не е огромен, а е просто мил.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
5
 
! Отговори
до Алекс2 преди 7 години
И аз закачих проста хранилка от шише и с радост забелязах, че два синигера се гощават от нея в най-големия студ. Исках на прозореца за по-лесно, но котките също искат и не става :D Но пък врабчетата за късмет също са му намерили цаката и добре се гощават от трапезата на кучето, до която котките нямат достъп.
15
0
 
9
 
! Отговори
жоро преди 7 години
покрай моете осем кокошки и един петел храня още и десет-петнадесет гугутки, един подивял гълъб (има пръстени на краката) и поне 30 врабци. Има хнана за всички (хляб, зърно и фураж).
14
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Врабчетата са толкова готини птички, жалко е, че в София няма много. Виждам рядко, а 80те и 90те години бъкаше от тях.
13
0
 
25
 
! Отговори
Алекс2 преди 7 години
Вчера направих хранилка от пластмасова бутилка-много се радвах че веднага дойдоха и се храниха /голям синигер/ за жалост нямаше врабчета ! Прочетете как се прави хранилката в Интернет и си доставете това удоволствие !
12
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма животно, което да не яде хляб. Риби, птици, бозайници, даже и мухите го лазят :)Дайте им парчета хляб и трохи ще са доволни!
11
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен относно гаргите,те имат своята красота и са едни от най-интелигентните птици,също са мършоядни и почистват в природата,не ги мразете.
10
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Повечето коментари показват,че добрите хора ги има на земята пълна с ужаси страдания и сълзи.Да не забравяме обаче верните спътници на човека от векове -кучетата и котетата,Бог не ги е създал напразно,да си представим страданията им когато е десетки под нулата на улицата,нека всеки помогне според възможностите си ,колко храна отива в *** когато те умират за залък.
9
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на човека! Много обичам врабчета, не знам защо...
8
0
 
22
 
! Отговори
до 5 преди 7 години
И аз им дадох овесени ядки, не ги ядат. Най-много обичат слънчоглед суров и трохи. Четох,че свинска мас в чинийка им дава калории в този кучешки студ.Може пържола, ккюфте ,но не солени.
7
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В София трудно може да се види врабче, за сметка на това има някакви големи птици - свраки ли са, гарги ли, грачат ужасно. И прогониха врабчетата.
6
0
 
44
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
Тази есин имах толкова богата реколта от ябълки на вилата, че нямаше смисъл да обера всичките от дърветата. Нарочно оставих на една голяма ябълка доста от плодовете.Сега, когато на земята има 50-60 сантиметра сняг, дървото е пълно с косове, скорци, синигери и други птички.Радвам им се, а те си похапват ...Само дето котките ми от долу много ги дебнат, ама ще се караме с тях ... :)
5
0
 
29
 
! Отговори
до4 преди 7 години
Една филия е малко,но все пак ще им свърши работа. Те си сигнализират и след малко долетяват още и още.
4
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 4 и аз. Един ден им сипах овесени ядки, но не ги искаха, не знам защо.Най обичат пълнозърнест хляб. ))
3
0
 
44
 
! Отговори
вики преди 7 години
Мили хора, купете от пазара слънчогледови семена. Поставяйте шепа от тях на прозореца ви. Всеки ден. Горките птици освен,че умират от студ, са и гладни. И всичко това само за месец два през зимата. Напролет те ще ви се отблагодарят с прекрасните си песни!
2
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оставям им една филия хляб на терасата. Идват врабчета, косове, гълъби.
1
33
 
3
 
! Отговори
Бобо преди 7 години
пуснах сълзъ